Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Άννα Κανδύλη: Όταν οι πολιτικοί αποφασίζουν πριν τη δικαιοσύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Όταν οι πολιτικοί αποφασίζουν πριν τη δικαιοσύνη

Τα τελευταία χρόνια  πολλές υποθέσεις που έχουν ξεκινήσει ως μεγάλα «σκάνδαλα» βλέπουμε να καταλήγουν είτε στο αρχείο είτε στην αθώωση των κατηγορουμένων εφόσον φτάσουν στο ακροατήριο. Όπως ήταν  τα ομόλογα, το Βατοπαίδι, σκέλη της Siemens, ή  η αρχειοθέτηση για τους 7 από τους 10 πολιτικούς που το όνομά τους ενεπλάκη αρχικώς στην Novartis.

Τελευταίο «κρούσμα» η υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην οποία μάλιστα είχε αναφερθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής, παρουσιάζοντάς την ως μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών επί των ημερών της κυβέρνησής του.

Τι συμβαίνει λοιπόν και έχουμε τόσες περιπτώσεις με τέτοια κατάληξη τα τελευταία χρόνια; Φταίει η αστυνομία που στέλνει «αδύναμες» δικογραφίες στη δικαιοσύνη; Φταίει η δικαιοσύνη που σε προκαταρκτικό και ανακριτικό στάδιο δεν ερευνά περαιτέρω τις υποθέσεις αλλά ακολουθεί την πρακτική του «ας πάει παραπέρα κι ας αποφασίσει ο επόμενος»; Ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να ισχύει είτε το ένα είτε  άλλο είτε και τα δύο.

Ο βασικότερος λόγος όμως θεωρώ ότι σχετίζεται με την πολιτικοποίηση αυτών των  υποθέσεων  «άμα τη εμφανίσει» τους . Και εξ αυτού του λόγου η διόγκωσή τους και από τα ΜΜΕ με συνέπεια όταν δεν καταλήγουν σε δίκη ή καταδίκη να «πέφτουμε από τα σύννεφα». Ας αφήσουν λοιπόν οι πολιτικοί τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της  και πριν προχωρήσουν σε  οποιαδήποτε δήλωση-σχόλιο για μία εν εξελίξει υπόθεση ας έχουν στο μυαλό τους και το τεκμήριο της αθωότητας που έχουν  μάλιστα ψηφίσει…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ