Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Άννα Κανδύλη: 17 Νοέμβρη 2020 – Ποια η διαφορά από την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου του 2020;

"Δεν τιμήσαμε την 25η Μαρτίου, ούτε την 28η Οκτωβρίου λόγω κορονοϊού, και δεν θυμάμαι να υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις παρόλο που πρόκειται για επίσης σημαντικές στιγμές του έθνους" επισημαίνει η Άννα Κανδύλη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: 17 Νοέμβρη 2020 – Ποια η διαφορά από την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου του 2020;

Σίγουρα δεν ακούγεται καλά στο αυτί η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Στο νου κάποιων έρχονται άλλες εποχές. Μη δημοκρατικές.

Που δεν νομίζω ωστόσο να πιστεύει κανείς πως θέλει να επιστρέψει τούτη η κυβέρνηση αλλά και η όποια κυβέρνηση ήταν στην εξουσία. Η δημοκρατία μας είναι πια πολύ καλά εδραιωμένη και σίγουρα δεν κινδυνεύει.

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν γιατί ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε (προφανώς σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία) στην λήψη αυτού του μέτρου.

Μήπως γιατί εν μέσω πανδημίας, με τη χώρα να μετρά καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, δεκάδες νεκρούς και τα νοσοκομεία να κοντεύουν να «γονατίσουν», κάποιοι επιμένουν να κάνουν το δικό τους;

Δεν τιμήσαμε την 25η Μαρτίου, ούτε την 28η Οκτωβρίου λόγω κορονοϊού, και δεν θυμάμαι να υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις παρόλο που πρόκειται για επίσης σημαντικές στιγμές του έθνους.

Γιατί λοιπόν θα πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση το Πολυτεχνείο; Το να μην πραγματοποιηθεί η πορεία ή οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις δεν σημαίνει υποτίμηση του σημαντικού αυτού γεγονότος της νεότερης ιστορίας μας.

Και του χρόνου, και του παραχρόνου εδώ θα είμαστε και με τη βοήθεια της επιστήμης θα μπορέσουμε να αποτίσουμε το φόρο τιμής με τον καθιερωμένο τρόπο. Τώρα όμως προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί ο ιός δεν είναι πλέον κάτι μακρινό που συμβαίνει στους άλλους όπως νομίζαμε(ακόμη κι όταν πειθαρχήσουμε σαν στρατιωτάκια στην πρώτη καραντίνα).

Είναι εδώ και μας επιτίθεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ