Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Άννα Κανδύλη: Άλλο η ελευθερία της έκφρασης των δικαστικών λειτουργών κι άλλο η ευθεία τοποθέτησή τους σε ανοιχτή υπόθεση

"Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι άλλο η ελευθερία της έκφρασης κι άλλο η ευθεία τοποθέτηση δικαστικών λειτουργών υπέρ της μίας πλευράς σε μία εκκρεμούσα μάλιστα υπόθεση. Και φυσικά, σε καμία περίπτωση, μία τέτοια στάση δεν μπορεί να θεωρείται «τιμή» για τη δικαιοσύνη" επισημαίνει η Άννα Κανδύλη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Άλλο η ελευθερία της έκφρασης των δικαστικών λειτουργών κι άλλο η ευθεία τοποθέτησή τους σε ανοιχτή υπόθεση

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων εντός της δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα. Η πρώτη ανακοίνωση που αποτέλεσε και την αιτία του «πολέμου» ήταν αυτή του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της μεγαλύτερης ένωσης δικαστικών λειτουργών στην Ελλάδα.

Στην πλειοψηφία τους, εκείνες που ακολούθησαν εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην θέση που πήρε το προεδρείο, ότι δηλαδή θα πρέπει η πολιτεία να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για πράξεις τις τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Το «δια ταύτα» αυτών (με αποκορύφωμα εκείνη της προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) ήταν πως η δικαιοσύνη μιλάει μόνο με τις αποφάσεις της.

Κι έτσι πρέπει. Γιατί θεωρώ πως είναι λάθος να παίρνει θέση μία δικαστική ένωση ( την όποια θέση) σε μία υπόθεση μάλιστα που από την αρχή φαινόταν ότι θα καταλήξει στα δικαστήρια.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι άλλο η ελευθερία της έκφρασης κι άλλο η ευθεία τοποθέτηση δικαστικών λειτουργών υπέρ της μίας πλευράς σε μία εκκρεμούσα μάλιστα υπόθεση. Και φυσικά, σε καμία περίπτωση, μία τέτοια στάση δεν μπορεί να θεωρείται «τιμή» για τη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ