Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Άννα Κανδύλη: Η λειτουργία των δικαστηρίων επανέρχεται σύντομα στην προ Covid εποχή – Τι θα γίνει όμως με τις χιλιάδες δίκες που έχουν συσσωρευτεί;

Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα καθώς οι χιλιάδες δίκες που αναβλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα έρχονται να προστεθούν σε μία ήδη βεβαρημένη κατάσταση που υπάρχει στη δικαιοσύνη εδώ και αρκετά χρόνια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Η λειτουργία των δικαστηρίων επανέρχεται σύντομα στην προ Covid εποχή – Τι θα γίνει όμως με τις χιλιάδες δίκες που έχουν συσσωρευτεί; dikastiko.gr

Σε τροχιά κανονικότητας μπαίνουν από σήμερα τα δικαστήρια καθώς η νέα ΚΥΑ που ισχύει έως τις 17 Μαίου άναψε το πράσινο φως για επαναφορά πολλών εκ των λειτουργιών τους.

Αν και το άνοιγμα στην παρούσα φάση αφορά περισσότερο στα Διοικητικά-Πολιτικά Δικαστήρια και λιγότερο στα ποινικά, παράγοντες της δικαιοσύνης εκτιμούν ότι πολύ σύντομα, ίσως και με την επόμενη ΚΥΑ, τα δικαστήρια θα επανέλθουν στην προ «lockdown» εποχή.

Βεβαίως όταν γίνει αυτό ανοίγει ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που αφορά τη διαχείριση του μεγάλου όγκου των δικών που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο χρόνο λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Και πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα καθώς οι χιλιάδες δίκες που αναβλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα έρχονται να προστεθούν σε μία ήδη βεβαρημένη κατάσταση που υπάρχει στη δικαιοσύνη εδώ και αρκετά χρόνια.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι η Πολιτεία αν δεν έχει ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται λύσεις θα πρέπει να το κάνει πάραυτα.

Προς αυτή την κατεύθυνση δε, της αποσυμφόρησης και της ομαλοποίησης, θα πρέπει να συμβάλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες: δικαστές, δικηγόροι, υπουργείο δικαιοσύνης.

Και ο νοών νοείτω…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ