Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Άννα Κανδύλη: Γιατί «ανοιγοκλείνουν» τα δικαστήρια τα τελευταία 24ώρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Γιατί «ανοιγοκλείνουν» τα δικαστήρια τα τελευταία 24ώρα

Η λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας εξελίσσεται τελικά σε μια πολύ δύσκολη εξίσωση.

Από τη μία είναι ο όγκος των υποθέσεων που συσσωρεύονται και έρχονται να προστεθούν σε μια ήδη πολύ επιβαρυμένη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και προ κορονοϊού. Αλλά και οι δικηγόροι που πιέζουν καθώς επί της ουσίας όσοι ασχολούνται ειδικά με τα ποινικά εδώ και ένα χρόνο είναι στην «ανεργία».

Συνεπώς όποιο «λίπος» και να υπήρχε πλέον έχει εξαφανιστεί με πολλούς, ειδικά νέους, να αντιμετωπίζουν σήμερα ακόμη και θέμα επιβίωσης.

Από την άλλη όμως είναι η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας που σε συνδυασμό με τον αναπόφευκτο συνωστισμό στα δικαστήρια στην περίπτωση που ανοίξει η ποινική διαδικασία(η οποία συγκεντρώνει και τον περισσότερο κόσμο εντός των δικαστικών αιθουσών), « φρενάρει» τους αρμόδιους στο να δώσουν το «πράσινο» φως.

Και στους «αρνητές» της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων θα πρέπει να προστεθούν δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι που διαφωνούν κάθετα θέτοντας ως βασική προϋπόθεση για την επιστροφή στην προ κορονοϊού κατάσταση την προτεραιοποίηση τους στους εμβολιασμούς.

Δυστυχώς όμως ακόμη τα εμβόλια που διαθέτει η Ελλάδα είναι λίγα οπότε δεν επαρκούν για όλες τις επαγγελματικές ομάδες που τα ζητούν.

Βάση των παραπάνω λοιπόν μπορεί κάλλιστα να εξηγηθεί το «αλαλούμ» των προηγούμενων 24ώρων που οι αρμόδιοι, λόγω των πιέσεων που ασκούνταν ένθεν κακείθεν, τη μία ημέρα άνοιγαν τα δικαστήρια και την άλλη τα έκλειναν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ