Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ισμήνη Λέντζου: Η “κατηφόρα της κλειδαρότρυπας” και η κακοποίηση της παιδικότητας

Στην υπόθεση του Κολωνού, δεν κακοποιήθηκε μόνο η 12χρονη, κακοποιείται η παιδικότητα, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο... κι αυτό δεν αντέχεται!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: Η “κατηφόρα της κλειδαρότρυπας” και η κακοποίηση της παιδικότητας dikastiko

“Στην κλειδαρότρυπα σκυμμένη και το χέρι στην τσέπη, χρόνια τώρα περιμένει και βλέπει…

Βέβαια ο Δήμος Μούτσης το λέει για τη μεσαία τάξη, αλλά να που στην περίπτωσή μας κολλάει γάντι. Διότι αυτό ζούμε! Σε μία φρικώδη, σε μία αποκρουστική υπόθεση παιδοβιασμού ενός 12χρονου παιδιού, σε μία εξευτελιστική για την κοινωνία του 2022 κατάσταση “εκπόρνευσης”, έχουμε μετατραπεί άπαντες ακριβώς σε εκείνους που σκυμμένοι στην κλειδαρότρυπα περιμένουμε να δούμε.

Η δημοσιογραφία της “κλειδαρότρυπας” και οι μάρτυρες-γείτονες “στα χειρότερά τους” με την ανακύκλωση να συνεχίζεται. Πίστευα πως μετά την υπόθεση Πισπιρίγκου, πιάσαμε πάτο, έκανα λάθος. Έχει κι άλλο παρακάτω… “Κατάλαβα Γκρούεζα, υπάρχει κάτι πολύ σάπιο εδώ”, έλεγε ο Κωνσταντάρας στην αξεπέραστη ταινία-ηθογραφία “Υπάρχει και φιλότιμο”. Όντως υπάρχει. Δεν είναι όμως η δημοσιογραφία, δεν είναι η Δικαιοσύνη, δεν είναι η αστυνομία και η πολιτική σκηνή του τόπου από μόνες τους.

Έτσι βρισκόμαστε ξανά στην αρχή. Στο πώς μία ολάκερη κοινωνία έχει εκπαιδευτεί να ζητά το αποτρόπαιο. Να μην αρκείται στο ότι ένα 12 ετών παιδάκι βιάστηκε ξανά, ξανά και ξανά μα να ζητά περιγραφές, μαρτυρίες ή δυνατόν εικόνα.

Μέχρι που το ποταπό αυτό αίσθημά μας, καταπίνει οτιδήποτε άλλο, χάνεται το ζητούμενο, που είναι να γίνει ενδελεχής και βαθιά έρευνα που να μην σταματήσει μέχρι να βγάλει όλους αυτούς που εμπλέκονται στη φόρα και να ακολουθήσει η δίκαιη τιμωρία τους.

Παράλληλα οι θεωρίες συνωμοσίας και όχι μόνο, δίνουν και παίρνουν ενώ κάποιοι τις εκμεταλλεύονται πολιτικά. Πετούν με ευκολία το ανάθεμα στη ΝΔ καθώς ο 53χρονος Μίχος ήταν στέλεχός της. Ο υπέρτατος λαϊκισμός. Φυσικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να ζητάνε να χυθεί άπλετο φως και να μην υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν εμπλεκόμενο, όποιος κι αν είναι αυτός. Άλλο αυτό κι άλλο ο πολιτικός κανιβαλισμός!

“Παρασυρόμενοι όμως από τις άλλες τάξεις στα νοήματα και στις πράξεις δίνουμε χροιά πολιτική.”

Κάποιες λίγες φωνές, οι πιο λογικές κατ ‘ εμέ, ζητούν εκτός από τιμωρία να ανοίξει επιτέλους το ζήτημα της πρόληψης. Όπως ορθότατα παρατήρησε προ ημερών η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και εισαγγελέας Ανηλίκων, Ξένη Δημητρίου σε συνέντευξή της “θα έπρεπε να είχαμε κουλτούρα προστασίας των ανηλίκων”.

Πώς να έχουμε κυρία Δημητρίου μου; Αυγή του 2023 κι ακόμα δεν έχουμε λύσει το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, το πιο απλό. Να υπάρχει μία ουσιαστική προσέγγιση στους μαθητές. Που είναι το σχολείο, οι δάσκαλοι – καθηγητές, πρωτίστως που είναι οι γονείς;

Διεστραμμένα μυαλά πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Τα παιδιά πώς θα προστατευθούν; Δεν γίνεται να είναι όλα στον “αυτόματο” και μετά να πέφτουμε από τα σύννεφα. Άσε που σε λίγο δε θα βρίσκουμε σύννεφο να πέσουμε… θα τελειώσουν κι αυτά.

Στην υπόθεση του Κολωνού, δεν κακοποιήθηκε μόνο η 12χρονη, κακοποιείται η παιδικότητα, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο… κι αυτό δεν αντέχεται!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ