Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ισμήνη Λέντζου: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και η συρρίκνωση της ελευθερίας… ένα τσιγάρο δρόμος

Φοβάμαι ότι ανοίγουμε δρόμους για περιορισμό ελευθεριών που θα τους βρούμε μπροστά μας καθιστώντας τον Τζωρτζ Όργουελ και το βιβλίο του "1984" πιο επίκαιρο από ποτέ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και η συρρίκνωση της ελευθερίας… ένα τσιγάρο δρόμος

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και η συρρίκνωση της ελευθερίας απέχουν… ένα τσιγάρο δρόμο. Και εξηγούμαι. Σε μια κοινωνία που ήδη σέρνει τα βήματά της με δυσκολία καθώς οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού είναι πολλές (άλλες που βλέπουμε κι άλλες που ακόμη δεν τις έχουμε πάρει χαμπάρι) το τελευταίο που χρειάζεται είναι ένα ακόμη δίλημμα που θα πυροδοτήσει αντιδράσεις ένθεν κακείθεν με “εμφυλιακά” χαρακτηριστικά, αγαπημένο σπορ του νεοέλληνα ούτως ή άλλως.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι για εμένα προσωπικά μονόδρομος. Από την πρώτη στιγμή. Ιστορικά η ανθρωπότητα επιβίωσε χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, δεν πιστεύω ούτε σε μαγικά καθρεφτάκια ιθαγενών, ούτε σε κάστανα που κάνουν θαύματα, ούτε σε θεωρίες συνωμοσίας παντός είδους, ούτε ότι θα βγάλω ουρά και θα μου φυτέψουν μικροτσίπ (αν και το τελευταίο ίσως και να με έψηνε). Ήμουν, είμαι και θα είμαι με την επιστήμη για πάντα.

Είναι όμως η δική μου προσωπική επιλογή και δεν μπορώ ούτε να την επιβάλλω στον διπλανό μου, ούτε να του κουνήσω το δάχτυλο. Όπως δεν θέλω να μου κουνάει το δάχτυλο κι έμενα ο αντιεμβολιαστής και να μου λέει ότι είμαι φοβιτσιάρα και πρόβατο και όσα σέρνουν οι μεν στους δεν τέλος πάντων και τα ξέρετε, αρκεί μια “βόλτα” στα social media.

Θέλω στη χώρα μου, που έχει δημοκρατικό πολίτευμα να έχω την επιλογή εγώ να διαλέγω για τον εαυτό μου και το σώμα μου τι θα κάνω. Κανείς δεν μπορεί να με βάλει στην μέγγενη της υποχρεωτικότητας. Γιατί αυτό συνιστά συρρίκνωση της ατομικής μου ελευθερίας. Το δε επιχείρημα της δημόσιας υγείας ναι βεβαίως το ακούω σοβαρά αλλά πολύ φοβάμαι ότι ανοίγουμε δρόμους για περιορισμό ελευθεριών που θα τους βρούμε μπροστά μας καθιστώντας τον Τζωρτζ Όργουελ και το βιβλίο του “1984” πιο επίκαιρο από ποτέ.

Και στο φινάλε αφήστε τη ζωή να κάνει τη δουλειά της. Οι παρέες μεταξύ τους θα βρουν προσφορότερες λύσεις προκειμένου οι άνθρωποι να ανταμώσουν και να αγκαλιαστούν δίχως να σκιάζονται τη σκιά τους. Η απαγόρευση άλλωστε όπως και η υποχρεωτικότητα από μόνη της γεννά “επαναστάτες”…. χωρίς αιτία τις περισσότερες φορές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ