Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ισμήνη Λέντζου: Το αυγό του φιδιού και ο εξαιρετικός Τάκης Θεοδωρικάκος

Το θέμα είναι σοβαρό και δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση για λίγες ψήφους και εντυπωσιασμούς, η κοινωνία και η δημοκρατία απέναντι στο αυγό του φιδιού οφείλει να είναι ενωμένη και να μην χωρίζεται σε μπλε, πράσινους, ροζ ή άλλου χρώματος κόκκους. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: Το αυγό του φιδιού και ο εξαιρετικός Τάκης Θεοδωρικάκος dikastiko

Οι εικόνες από τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, σε Σταυρούπολη και Εύοσμο με τους ακροδεξιούς κουκουλοφόρους μαθητές να σηκώνουν το ένα τους χέρι και να χαιρετούν ναζιστικά καθώς και να αναρτούν πανό με το σύνθημα «Θέλουμε σχολεία ελληνικά, Ελλάς ή τέφρα», απέδειξαν πως το αυγό του φιδιού είναι ακόμη εδώ παρά το γεγονός πως η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή.

Δεν υπάρχει δημοκράτης πολίτης αυτής της χώρας που να μην ένοιωσε ανατριχίλα, να μην προβληματίστηκε και να μην αναλογίστηκε πως κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τελειώσαμε με τον φασισμό στην Ελλάδα και το χειρότερο είναι πως επωάζεται εκεί που ανθίζουν τα νέα παιδιά κι αυτό είναι ανησυχητικό, επικίνδυνο και χρήζει άμεσης προσοχής και αντιμετώπισης.

Όπως είπε, εξάλλου, και η Μάγδα Φύσσα, πριν από λίγες μέρες: «Ναι, βάλαμε την Χρυσή Αυγή στην φυλακή, αλλά υπάρχει φασισμός εκεί έξω. Μην ξεχνάμε τους 500.000 που τους ψηφίσανε. Εκεί έξω είναι και είναι διάφορες οι μορφές φασισμού».

Μέσα σε αυτό τον ζόφο η παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ήταν ξεκάθαρη, διαυγής, αποφασιστική και δεν επιδέχεται ερμηνειών. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι “Κανένα είδος βίας δεν είναι ανεχτό” ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως μια οργανωμένη πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις αποτελεσματικά.

Υπογράμμισε πως δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή καθώς όπως εξήγησε είναι ολοφάνερο ότι στα συγκεκριμένα σχολεία οι μαθητές και όσοι προέβησαν στις βίαιες αυτές πράξεις προέρχονται από αυτό τον χώρο. «Η αστυνομία έδρασε με αποτελεσματικότητα και συντονισμένο σχέδιο που είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι μέσα στο σχολείο υπήρχαν κοκτέιλ μολοτοφ από ακροδεξιούς μαθητές» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε πως ο ίδιος σοκαρίστηκε όταν είδε νεαρά παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά.

Το θέμα είναι σοβαρό και δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση, ψηφοθηρία και εντυπωσιασμούς, η κοινωνία και η δημοκρατία απέναντι στο αυγό του φιδιού οφείλει να είναι ενωμένη και να μην χωρίζεται σε μπλε, πράσινους, ροζ ή άλλου χρώματος κόκκους.

Ένα χρέος έχουμε… όλοι μαζί ενάντια στο ΜΑΥΡΟ!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ