Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Παναγιώτης Στάθης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το απάνθρωπο “ξεγύμνωνα” των μεταναστών στον Έβρο

Ο καθηγητής Χρίστος Μυλωνόπουλος, που έχει υπάρξει ένας εκ των νομικών παραστατών και των 8 Τούρκων αξιωματικών που είχαν έρθει στη χώρα μας το 2016 την νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, άρα με ειδική γνώση επί του θέματος, μιλάει ξεκάθαρα για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στην περίπτωση του Έβρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το απάνθρωπο “ξεγύμνωνα” των μεταναστών στον Έβρο dikastiko.gr

Η εικόνα είναι απολύτως εξευτελιστική: 92 άνθρωποι, κατατρεγμένοι μετανάστες , γυμνοί και χτυπημένοι ωθούνται από διακινητές ανθρώπων και Τούρκους στρατοχωροφύλακες στον Έβρο. Οι έλληνες συνοριοφύλακες σοκάρονται , παρότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν δει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό λοιπόν είναι απλά ένα “ρεσιτάλ απανθρωπιάς” από τους κήρυκες του ανθρωπισμού, όπως θέλουν να εμφανίζονται οι Τούρκοι δια των δημόσιων δηλώσεων ή μήπως αυτό είναι τελικά το υπόστρωμα για να στραφεί η χώρα μας σε πιο δυναμικές νομικές κινήσεις κατά των πρακτικών της γειτονικής χώρας;

Ο καθηγητής Χρήστος Μυλωνόπουλος, πέραν της αδιαμφισβήτητης νομικής του αξίας, ήταν εκ των νομικών παραστατών των 8 Τούρκων αξιωματικών που είχαν έρθει στη χώρα μας το 2016 την νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, άρα έχει ειδική γνώση επί του θέματος. Και μιλάει ξεκάθαρα για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στην περίπτωση του Έβρου : “Η τελευταία αποτρόπαιη ενέργεια της Τουρκίας συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που θεμελιώνει διεθνή ποινική ευθύνη ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ιδίως μάλιστα σε συνδυασμό με τις εξακολουθητικές μετακινήσεις ομάδων σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 εδαφ. β’, δ’, στ´ και κ´ του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο βεβαίως η Τουρκία δεν εχει υπογράψει ούτε κυρώσει”, αναφέρει.

Ο καθηγητής επί της ουσίας λέει πως θεμελιώνεται προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με βάση όλα τα δεδομένα που έχουν απεικονιστεί, αλλά βέβαια και τις ίδιες τις μαρτυρίες των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων.

«….Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά» τόνισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατονομάζοντας τις Τουρκικές Αρχές ως άμεσα συμμετέχουσες στη διαδικασία προώθησής τους επί ελληνικού εδάφους.

Σημειωτέον ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε την Παρασκευή τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα;

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ