Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Εισαγγελέας αγνοεί το Σύνταγμα;

“Εκ παραδρομής” κλήτευση ως υπόπτου βουλευτή χωρίς άδεια της Βουλής είναι βαριά σκιά για τη Δικαιοσύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Εισαγγελέας αγνοεί το Σύνταγμα;

Δεν χρειάζεται να είσαι δικαστής ή εισαγγελέας. Ούτε καν νομικός. Ένας απλά ενημερωμένος πολίτης γνωρίζει πως ένας βουλευτής για να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη πρέπει να έχει δοθεί άδεια της Βουλής.

Συνεπώς η κλήτευση του βουλευτή Πολάκη ως υπόπτου για τέλεση αδικήματος μετά από μήνυση του Φουρθιώτη, θα ήταν προφανώς ένα κακόγουστο αστείο, αν δυστυχώς δεν ήταν μια καταγραμμένη πραγματικότητα.

Είναι από τις φορές εκείνες που δεν πιστεύεις αυτό που βλέπεις.

Δικαιολογημένη η αντίδραση του ίδιου του Παύλου Πολάκη, δικαιολογημένη και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σωστή η αντίδραση του Αρείου Πάγου (που θα ερευνήσει το θέμα), σωστή και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που ανακάλεσε την κλήτευση. Η ανάκληση μάλιστα έγινε από την Παρασκευή όπως πληροφορούμαι, αλλά ανακοινώθηκε επισήμως όταν πήρε διαστάσεις το θέμα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Η διατύπωση περί “παραδρομής” (που αφαιρεί τυχόν σκέψεις για οποιαδήποτε σκοπιμότητα) προφανώς απηχεί την πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι χωρεί καμία συζήτηση. Άλλωστε μόνο ένα τεράστιο λάθος μπορεί να “δικαιολογήσει” μια τόσο χοντροκομμένη αβλεψία.

Είναι όμως από τις περιπτώσεις εκείνες που αφήνουν πίσω τους ένα κομμάτι χαμένης αξιοπιστίας για την πολύπαθη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Δυστυχώς…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ