Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Η ανυπακοή με…ανοχή φτάνει μέχρι το ΣτΕ;

Θα ήταν άτοπο να ισχυριστεί κάποιος ότι θα κριθεί στην αίτηση της εκκλησίας , κατά της ΚΥΑ την οποία εξέδωσε η κυβέρνηση για να απαγορεύσει, μεταξύ άλλων, και την παρουσία πιστών στις εκκλησίες για τα Θεοφάνεια , η συμπεριφορά των Ιεραρχών, όσον αφορά την εφαρμογή αυτής της ΚΥΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Η ανυπακοή με…ανοχή φτάνει μέχρι το ΣτΕ;

Το Συμβούλιο Επικρατείας είναι Ανώτατο Δικαστήριο που κρίνει τις πράξεις της Διοίκησης, δηλαδή του κράτους. Αποφαίνεται νομικών και όχι βάση συναισθηματικών ή άλλων δεδομένων.

Ως εκ τούτου θα ήταν άτοπο να ισχυριστεί κάποιος ότι θα κριθεί στην αίτηση της εκκλησίας , κατά της ΚΥΑ την οποία εξέδωσε η κυβέρνηση για να απαγορεύσει, μεταξύ άλλων, και την παρουσία πιστών στις εκκλησίες για τα Θεοφάνεια , η συμπεριφορά των Ιεραρχών, όσον αφορά την εφαρμογή αυτής της ΚΥΑ.

Γιατί ως γνωστόν, η ΚΥΑ ίσχυε μεν , αλλά ουδόλως εφαρμόστηκε στις εκκλησίες μας, αντίθετα εφαρμόστηκαν οι δικού τους κανόνες. Των Ιεραρχών δηλαδή.

Αποφάσισαν μόνοι τους πως θα ανοίξουν τις εκκλησίες με έως 50 άτομα στους Μητροπολιτικούς και 25 στους Ναούς και το εφάρμοσαν. Κάποιοι άλλοι μάλιστα παρέβησαν και την εντολή της δικής τους εγκυκλίου να μη γίνει αγιασμός των υδάτων σε υπαίθριο χώρο και πήγαν και καθαγίασαν τα ύδατα.

Και μετά από αυτή την ανυπακοή (με την ανοχή της κυβέρνησης) όπως είπε ο Μητροπολίτης Ιλίου, η εκκλησία σπεύδει στο ΣτΕ να παραπονεθεί για την ΚΥΑ την οποία όμως δεν εφάρμοσε.

Αν στο ΣτΕ είχαν χιούμορ θα έπρεπε να επιτρέψουν την προσφυγή ως ….εκπροθέσμως υποβληθείσα!

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ