Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Παναγιώτης Στάθης: Και τώρα σώθηκαν οι δικηγόροι;

"Eπειδή οι δικηγόροι είναι ένας κλάδος με πολλές ιδιαιτερότητες, με ανθρώπους που ψάχνονται και ψάχνουν και κυρίως δεν καταπίνουν αμάσητα όσα σερβίρονται, μέτρησαν και συμπεριφορές την ώρα της σύγκρουσης. Και εκεί η τυμβωρυχία έκανε «μπάμ» από πολύ μακριά"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Και τώρα σώθηκαν οι δικηγόροι;

Ωραία ήταν όλα στο προχθεσινό ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Δημ. Βερβεσός δέχτηκε σφοδρή κριτική και έκανε για πολλοστή φορά αυτοκριτική (δέκα φορές είπε συγνώμη , όπως μου είπαν)  λαμβάνοντας τελικά αυτό που είχε γράψει εξ αρχής το dikastiko.gr: Πλήρη στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης από σχεδόν το σύνολο του ΔΣ. Εν ολίγοις ουδείς τόλμησε επισήμως να θέσει θέμα παραίτησης.

Και έζησαν αυτοί καλά και οι δικηγόροι καλύτερα; Λύθηκαν τα προβλήματα;

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα όσα γράφουν οι δικηγόροι στα δικηγορικές ομάδες ή συνομιλήσει με κάποιους από αυτούς, κυρίως τους νεότερους, θα καταλάβει ότι όσα έγιναν χθες στο ΔΣ (με αφετηρία το 5ήμερο «ξεκατίνιασμα» για ένα εξαιρετικά ατυχές περιστατικό που κατέληξε σε μια οργανωμένη προσπάθεια να κοντύνει εκλογικά ο Βερβεσός) ήταν σαν να λέμε «ναχαμε να λέγαμε».

Ο κόσμος εκεί έξω άλλα πράγματα ρωτούσε : Θα μειωθεί το ενοίκιο, θα πάρουμε επιστρεπτέα, θα κρατήσουμε εν τέλει στο τέλος της κρίσης τα γραφεία μας ανοιχτά;

Για αυτά θα κριθούν οι κύριοι και οι κυρίες του ΔΣ και όχι αν συμμετείχαν ή όχι στο ατυχέστατο για τον ίδιο και τον κορυφαίο σύλλογο που διοικεί , «πάρτι» γενεθλίων.

Αλλά επειδή οι δικηγόροι είναι ένας κλάδος με πολλές ιδιαιτερότητες, με ανθρώπους που ψάχνονται και ψάχνουν και κυρίως δεν καταπίνουν αμάσητα όσα σερβίρονται, μέτρησαν και συμπεριφορές την ώρα της σύγκρουσης. Και εκεί η τυμβωρυχία έκανε «μπάμ» από πολύ μακριά.

Γιαυτό και στάθηκαν στην εργατικότητα και μαχητικότητα του Βερβεσού(οι ίδιοι τα λένε) και όχι στο μεγάλο λάθος του για το οποίο ζήτησε συγνώμη και θα πληρώσει το τίμημα (το όποιο τυχόν τίμημα) πειθαρχικά, ποινικά και πιθανόν εκλογικά σε 1 χρόνο.

Αλλά εκεί, επειδή ο χρόνος είναι μακρύς, θα μετρηθούν πόσα γραφεία κρατήθηκαν ανοιχτά, πόσοι δικηγόροι παρέμειναν ενεργοί, πόσα κέρδισε ο σύλλογος στη μάχη της επιβίωσης και της ευημερίας των μελών του.

Δεν θα μετρηθούν προφανώς οι σαμπάνιες που ανοίχτηκαν (κακώς , κάκιστα) στο «πάρτι» εν μέσω πανδημίας. Ούτε το κάλεσμα σε «κέρασμα» εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης συναθροίσεων λόγω της ονομαστικής εορτής , άλλου μέλους του ΔΣ, όπως ακούστηκε.

Η σαμπάνια και το «κέρασμα» με το «κλείσιμο του ματιού στην ανάρτηση» όμως , μετράει στην κλίμακα κατάταξης των δικηγόρων ως κλάδου στην κοινωνία , για την εικόνα και το κύρος τους. Και σε αυτό οφείλουν όλοι να δώσουν τη μάχη , γιατί η κλίμακα ήταν χαμηλή ήδη από πολύ παλιά…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ