Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: O δικηγόρος του Τσίπρα, είναι και δικηγόρος του Παππά

Όσο κι αν η δικηγορία επιβάλλει να υπερασπίζεσαι τους πάντες, είναι προφανές ότι η επιλογή εχει έναν πολιτικό συμβολισμό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: O δικηγόρος του Τσίπρα, είναι και δικηγόρος του Παππά

Στην πολιτική οι συμβολισμοί παίζουν πάντα εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Συνεπώς στην υπόθεση Καλογρίτσα – Παππά, το γεγονός ότι δικηγόρος του πρώην υπουργού είναι, όπως πληροφορούμαι , ο Γιάννης Μαντζουράνης δείχνει κάτι και σε πολιτικό επίπεδο.

Γιατί προφανώς δεν είναι είδηση πως ο κ. Μαντζουράνης αναλαμβάνει μια σοβαρή υπόθεση , η διαδρομή του είναι τέτοια που προφανώς τον κατατάσσει στους καλύτερους της χώρας.

Ούτε βέβαια είναι είδηση πως μπαίνει σε μια υπόθεση με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού είναι γνωστό πως είχε χειριστεί νομικά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016, ενώ δεν έκρυψε ποτέ πως διατηρεί καλές σχέσεις με τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η είδηση συνεπώς είναι αλλού: Ο Γ. Μαντζουράνης, είναι γνωστό πως είναι αρκετά κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, ήταν και είναι από τους ανθρώπους που πολλές φορές ερωτάται για πολιτικά και νομικά ζητήματα.

Επίσης προ ημερών όταν ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να στραφεί κατά δυο δημοσιογράφων για δημοσιεύματα σχετικά με το σπίτι στο Σούνιο , την αγωγή υπέγραψε (όπως και σχετική αρθρογραφία) – και – ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως ο Τσίπρας και ο Παππάς έχουν τον ίδιο δικηγόρο. Κι όσο κι αν η δικηγορία επιβάλλει να υπερασπίζεσαι τους πάντες, είναι προφανές ότι η επιλογή εχει έναν πολιτικό συμβολισμό.

Ο Τσίπρας δηλαδή δεν εγκαταλείπει τον Παππά στη μοίρα της αντιδικίας με ένα πρόσωπο που ήταν στα μέσα και στα έξω της προηγούμενης διακυβέρνησης, τον “κόκκινο εργολάβο” Χρ. Καλογρίτσα.

Επιλογή προφανώς- και του κ. Τσίπρα- είναι να πορευθούν – με τον κ. Παππά- σε αυτό μαζί.

Στην εξίσωση βάλτε κι άλλη μια πληροφορία που επίσης μπορεί να έχει συμβολισμό: Λέγεται πως όταν ξέσπασε η υπόθεση Novartis, έγινε κρούση στον Μαντζουράνη να αναλάβει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, αλλά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Άσχετα αν η εξέλιξη της υπόθεσης στη Βουλή έδειξε πως ο Τσίπρας ούτε τον Παπαγγελόπουλο εγκατέλειψε…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr