Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Παναγιώτης Στάθης: Ο θάνατος του δικηγόρου

«Πεινάμε», έγραφε το πανό των εργαζομένων στον επισιτισμό που κρατούσε ο –προαχθείς στην αστυνομία- πρόεδρός τους Γ. Χόντζογλου. Δυστυχώς τη φράση την ακούω όλο και πιο συχνά από νέους δικηγόρους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Ο θάνατος του δικηγόρου

Ο βιολογικός θάνατος, ως απειλή λόγω πανδημίας, είναι μια προφανώς αποτρόπαιη διαδικασία σκέψης για κάθε πολίτη.

Η φράση που αποτυπώνεται στο μυαλό όλων είναι «ας ζήσουμε πρώτα και μετά βλέπουμε για όλα τα άλλα».

Υπάρχει όμως και η άλλη σκέψη, αυτή που ακολουθεί: Ο οικονομικός θάνατος, ο οικονομικός στραγγαλισμός , η επακόλουθη συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου, η κραυγαλέα διατύπωση μιας διαπίστωσης: «Πεινάμε», έγραφε το πανό των εργαζομένων στον επισιτισμό που κρατούσε ο –προαχθείς στην αστυνομία- πρόεδρός τους Γ. Χόντζογλου.

Δυστυχώς τη φράση την ακούω όλο και πιο συχνά από νέους δικηγόρους. Από τις χιλιάδες των ανθρώπων που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα – λειτούργημα , χωρίς τη χρυσόσκονη του «μεγαλοδικηγόρου».

Από νέα παιδιά με μεγάλα όνειρα και μικρά –ακόμα- γραφεία που οδηγούνται εκ των πραγμάτων σε κλείσιμο του γραφείου τους.

Η αριθμοί για τους δικηγόρους είναι αμείλικτοι: «Τον Μάρτιο τα γραμμάτια προείσπραξης μειώθηκαν κατά 70.353 (-94,18%), τον Απρίλιο τα γραμμάτια μειώθηκαν κατά 102.385 (-95,30%), τον Μάιο τα γραμμάτια μειώθηκαν κατά 53.622 (- 63,48%), ενώ κατά το μήνα Νοέμβριο τα γραμμάτια μειώθηκαν κατά 53.499 (- 45,29%) σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους».

Τελικά, τώρα που το ξανασκέφτομαι η πανδημία και ο οικονομικός μαρασμός , το χειρότερο είναι ότι προκαλούν συρρίκνωση ονείρων.

Για μια ολόκληρη γενικά δικηγόρων…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ