Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Παναγιώτης Στάθης: Συγνώμη κιόλας αλλά έχουν δίκιο οι δικηγόροι

Είναι τουλάχιστον άδικο να επιρρίπτεται το σύνολο της ευθύνης για αναβολές υποθέσεων στους δικηγόρους που απέχουν για δυο σοβαρά ζητήματα. Κι αν το πρώτο (και δίκαιο αφού είναι απλήρωτοι) αφορά τους ίδιους , το δεύτερο για τις εγκληματικές οργανώσεις μας αφορά όλους. Δεν τσακώνονται δηλαδή για πάρτη τους αλλά για τους κατηγορούμενους και την νομιμότητα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Συγνώμη κιόλας αλλά έχουν δίκιο οι δικηγόροι dikastiko.gr

Δεν είναι προφανώς αυτονόητο (παρότι όποιος είναι αναγνώστης αυτού του ιστότοπου το γνωρίζει) γι αυτό οφείλω να το γράφω: Οι δικηγόροι προφανώς κι έχουν μερίδιο ευθύνης για πολλά πράγματα , κακώς κείμενα, στη Δικαιοσύνη. Αλλά μην τους χρεώσουμε και το προπατορικό αμάρτημα!

Άκουσα θεσμικούς παράγοντες της Δικαιοσύνης να τους – περίπου- καταγγέλλουν για το γεγονός ότι αναβάλλονται πολύκροτες υποθέσεις επειδή απέχουν από τα καθήκοντά τους. Διάβασα έως και – περίπου- Δελτίο Τύπου δικαστικής συνθέσεως, που τους καταχερίζει για την αναβολή της υπόθεσης Folli Follie. Όπως επίσης και αποστροφές του τύπου “οι αποχές είναι έσχατο μέσο αντίδρασης”. Συμφωνώ αλλά μισό λεπτό για να μην τρελαθούμε:

-Η αποχή για τη Νομική Βοήθεια γιατί γίνεται; Διότι είναι απλήρωτοι επί 3.5 χρόνια, επειδή το κράτος δεν μπορεί να οργανώσει ένα επαρκές σύστημα για να εκκαθαριστούν οι οφειλές και να πληρωθούν. Και φαντάζομαι γνωρίζουμε ότι υποθέσεις νομικής βοήθειας δεν αναλαμβάνουν π.χ ο Κούγιας, ο Δημητρακόπουλος, ο Μαντάς και ο Κεχαγιόγλου (σ.σ τους αναφέρω γιατί ξέρω ότι δε θα παρεξηγηθούν). Τις αναλαμβάνουν νέοι δικηγόροι, που έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα και που αν αργήσουν ένα μήνα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους στέλνει πακέτο στο ΚΕΑΟ.

-Κι αν αυτό αφορά τους ίδιους τους δικηγόρους, η αποχή από τις δίκες εγκληματικής οργάνωσης για την διάταξη που εισήχθη τον περασμένο Μάρτιο βάσει της οποίας ένας καταδικασμένος για πλημμέλημα στο πλαίσιο “συμμορίας” πάει υποχρεωτικά φυλακή , όταν ένας καταδικασμένος για κακούργημα μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, ποιόν αφορά; Δεν αφορά το κοινωνικό σύνολο, δεν αφορά τους κατηγορουμένους, τους μικροπαραβάτες; Δεν παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας για το οποίο κόπτονται άπαντες; Κι αυτό για πάρτη τους είναι; Και γιατί άραγε ενώ ήταν έτοιμη η τροποποίηση της διάταξης, μόλις δημοσιοποιήθηκε από το dikastiko.gr πάγωσε; Ποιος δε την θέλει;

Επειδή λοιπόν δεν έχω πολλές φορές την ευκαιρία να γράψω ότι οι δικηγόροι έχουν δίκιο, οφείλω να πω ότι η λύση είναι μια επιλογή που αφορά την κυβέρνηση. Ας την αναλάβει…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ