Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Τι «μύγα» τους τσίμπησε και «κόβουν» εισαγγελείς; Το παρασκήνιο ενός ευρωπαϊκού(;) μπλόκου

Οι ενστάσεις της Ευρωπαία Εισαγγελέα για δυο ανωτέρους εισαγγελικούς λειτουργούς, που υποδείχτηκαν ομόφωνα  από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, γεννά ένα ερώτημα: Ποιος τους ενημέρωσε «αρνητικά» για αυτούς;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Τι «μύγα» τους τσίμπησε και «κόβουν» εισαγγελείς; Το παρασκήνιο ενός ευρωπαϊκού(;) μπλόκου

Μα τόσο Ευρωπαίοι που κόβουν Ελληνες Εισαγγελείς; Αυτό το ερώτημα τίθεται μετά την γνωστοποίηση από την Ευρωπαική Εισαγγελία πως ουσιαστικά «κόβονται» ή αν θέλετε τίθενται εν αμφιβόλω ως επιλογές, δυο εισαγγελικοί λειτουργοί από τους 7 που επέλεξε το Ανωτατο Δικαστικό Συμβούλιο για να συνεπικουρούν τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα της χώρας μας, Δημ. Ζημιανίτη.

Μάλιστα όταν η απόφαση του ΑΔΣ (πό την πρόεδρο Αγγελική Αλειφεροπούλου και τον εισαγγελέα Βασ. Πλιώτα) ήταν ομόφωνη για όλα τα πρόσωπα που προτάθηκαν:

 -Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγο η αντεισαγγελέας Μαρία Μαλλούχου,

-Από την Εισαγγελία Εφετών ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου και η Αμαλία Μπακαλώνη και

-Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Νικόλαος Ορνεράκης, η Πόπη Παπανδρέου, η Χαρίκλεια Θάνου και ο Διονύσιος Μουζάκης.

Ωστόσο, η ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοντρούτσα Κέβεσι «έκοψε» δυο πρόσωπα τα οποία πρότεινε το ΑΔΣ, ζητώντας , οπως αναφέρεται στην αλληλογραφία την οποία αποκάλυψε το dikastiko.gr, περισσότερα στοιχεία για αυτούς.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι ένα Ευρωπαϊκό όργανο μπαίνει στα εσωτερικά μιας χώρας και ουσιαστικά κόβει επιλογές του Ανώτατου Δικαστικού οργάνου του. Αν και νομίζω πως δεν έχει προηγούμενο.

Αναρωτιέμαι όμως: Ποιος ήταν αυτός που υπέδειξε ή αμφισβήτησε τις επιλογές; Ποιος εν ολίγοις ήταν ο υποβολέας (και ποιος ο σκοπός του) , γιατί από μόνη της η κ. Κέβεσι δύσκολα θα είχε γνώση της ελληνικής πραγματικότητας…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ