Επιτυχής η διαχείριση της πανδημίαςΣυγκεκριμένα ο υφυπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανάφερε:

«Τέλος μια κουβέντα περί ιχνηλάτησης. Το είπα και πριν. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι σειράς διαδικασιών που εφαρμόζονται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Οι ιχνηλατήσεις γίνονται βάση συγκεκριμένου σχεδίου και έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση και τον περιορισμό των κρουσμάτων και των επαφών τους. Και είναι, θα το επαναλάβω, ένας από τους παράγοντες, το πολύ καλό σύστημα ιχνηλάτησης το οποίο διαθέτουμε, το οποίο μας έχει βοηθήσει στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας μέχρι στιγμής».

Βρίσκεται σε άλλη χώρα«Σήμερα ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης στη Βουλή συνέχισε τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς σαν να βρίσκεται σε άλλη χώρα, αντί να αρθρώσει τον παραμικρό λόγο αυτοκριτικής, όπως θα περίμεναν γιατροί, ασθενείς, και γενικά το σύνολο των πολιτών» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Την ώρα που καταγράφουμε καθημερινά αρνητικό ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες και την ώρα που οι γιατροί στις ΜΕΘ δηλώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απελπισία τους για τις συνθήκες στο σύστημα υγείας εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Υγείας κάνει λόγο για «επιτυχή διαχείριση της πανδημίας».

Ακόμα δεν βρήκε μια λέξη να πει κρυπτόμενος πίσω από τον κανονισμό για τις αποκαλύψεις δύο κυριακάτικων εφημερίδων ότι μέσα στο υπουργείο που διοικεί έχει στηθεί με πολιτική σκοπιμότητα παρραληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων της πανδημίας. Πλέον η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της».

Το όλο θέμα προέκυψε κατά την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Αρσένης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις στις δαπάνες υγείας και έχει αφήσει τον πληθυσμό στο έλεος του κορονοϊού προκειμένου να ικανοποιήσει την ιδεοληψία της κατά του δημοσίου συστήματος Υγείας και να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι διασφαλίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας. Ο δημόσιος πρέπει να συνεργασθεί με τον ιδιωτικό τομέα».

Επίσης πρόσθεσε, σχετικά με την ευρύτερη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του κορονοϊού, η οποία κατά τη γνώμη του είναι επιτυχημένη: «Σε άλλα κράτη, πιο προηγμένα, έχουν καταρρεύσει τα συστήματα ιχνηλάτησης. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για τα σχολεία και φαίνεται ότι οι δείκτες διασποράς είναι πάρα πολύ μικροί στις σχολικές μονάδες. Τα επείγοντα και τα έκτακτα χειρουργεία γίνονται κανονικά. Έχουμε κρατήσει τη διασπορά στο υγειονομικό προσωπικό στο μικρότερο δυνατό σημείο».