ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

“Λουκέτο” σε δύο οικοτροφεία μετά από παρέμβαση εισαγγελέα – Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης

«Δεν είναι μόνο η Κιβωτός. Φιλοξενούν 30 άτομα με ψυχική νόσο. Πολύ σωστά κάνει το κράτος και τα κλείνει και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Λουκέτο” σε δύο οικοτροφεία μετά από παρέμβαση εισαγγελέα – Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης Eurokinissi

Σφραγίζονται δύο οικοτροφεία στην Αθήνα, ένα στο Βύρωνα και ένα στο Ελληνικό, μετά από καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενουμένων.

Όπως μετέδωσε το iatropedia, τα δύο οικοτροφεία κλείνουν μετά από παρέμβαση που πραγματοποίησε ο εισαγγελέας με σκοπό την προστασία των 30 φιλοξενούμενων ατόμων που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα.

Σημειώνεται πως και τις δύο δομές διαχειρίζονταν Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας.

«Κάποιες μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, δεν σέβονται τους περιθαλπόμενους, δεν σέβονται τον πακτωλό χρημάτων που λαμβάνουν από κοινοτικά κονδύλια, το κράτος και τις χορηγίες και φιλοξενούν σε άθλιες συνθήκες τους περιθαλπόμενους», σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

«Δεν είναι μόνο η Κιβωτός. Ειδοποιηθήκαμε στο Δρομοκαΐτειο ότι κλείνουν δύο οικοτροφεία μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Ένα στο Βύρωνα και ένα στο Ελληνικό. Φιλοξενούν 30 άτομα με ψυχική νόσο. Κλείνουν λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Επενέβη ο εισαγγελέας για τη προστασία των φιλοξενούμενων. Πολύ σωστά κάνει το κράτος και τα κλείνει και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», τονίζει.

VIP MΕΘ

eurokinissi

Καταγγελίες για οικοτροφεία: “Να υπάρξει αυστηρός έλεγχος στις ΜΚΟ”

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει, επίσης, πως τα 30 αυτά άτομα από τα δύο Οικοτροφεία, δεν είναι λύση να μεταφερθούν στα δύο νέα οικοτροφεία του Δρομοκαΐτειου, τα οποία δημιουργήθηκαν για τη φιλοξενία 40 χρόνιων ασθενών του ψυχιατρείου.

«Μάλιστα έχει γίνει η σχετική προετοιμασία. Τι θα πούμε στους ασθενείς τώρα που είναι χαρούμενοι που φεύγουν μετά από χρόνια από το Δρομοκαΐτειο;»

Η Διοίκηση του Δρομοκαΐτειου αρνήθηκε, ωστόσο, να παραχωρήσει τα δύο νέα Οικοτροφεία και τα 30 άτομα των Μ.Κ.Ο. θα φιλοξενηθούν σε άλλα οικοτροφεία.

«Και έτσι, όμως, χάνονται 30 πολύτιμες θέσεις φιλοξενίας υπεραπαραίτητες για την αποασυλοποίηση, κοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών. Να υπάρξει αυστηρός έλεγχος στις ΜΚΟ. Καμία δεν είναι υπεράνω υποψίας. Να μπει φρένο επιτέλους στη λειτουργία τους», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Πηγή: iatropedia.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ