Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Το παραδοσιακό καφενείο “σέρβιρε” τυχερά παιχνίδια – Καμπάνες από το Εφετείο Δωδεκανήσου

Ποινές κάθειρξης έως 10 ετών στους τρεις κατηγορούμενους που παραβίασαν τους όρους λειτουργίας του καταστήματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το παραδοσιακό καφενείο “σέρβιρε” τυχερά παιχνίδια – Καμπάνες από το Εφετείο Δωδεκανήσου Freepik

Βαριές ποινές επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε τρεις κατηγορούμενους για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων σε κατάστημα της Ρόδου, όπου είχε άδεια λειτουργίας ως «παραδοσιακό καφενείο».

Ειδικότερα, στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου διαπίστωσαν να λειτουργούν εντός του καταστήματος παιγνιομηχανήματα με εγκατεστημένα τυχερά παίγνια.

Η άδεια λειτουργίας του καταστήματος έχει εκδοθεί στο όνομα μίας 36χρονης Ουκρανής και το κατάστημα εκμεταλλευόταν ένας 48χρονος ημεδαπός, ενώ στη κατά τον έλεγχο βρέθηκε ως προσωρινά υπεύθυνος ένας 24χρονος ημεδαπός. Και στους τρεις ασκήθηκε δίωξη και βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα στον 48χρονο ημεδαπό και την 36χρονη Ουκρανή και ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή στον 24χρονο ημεδαπό.

Τι εντόπισαν στον έλεγχο

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν έξι πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούμενοι ο καθένας από κεντρική μονάδα, πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη και ένα USB, με τυχερά ηλεκτρονικά παίγνια τα οποία παίζονται μέσω του διαδικτύου.

Από τους παραπάνω υπολογιστές οι πέντε βρίσκονταν μαζί σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ ο έκτος βρισκόταν σε χώρο στον οποίο είχαν πρόσβαση μόνο οι υπάλληλοι του καταστήματος.

Ο υπολογιστής αυτός λειτουργούσε ως server και από εκεί ο οποιοσδήποτε υπεύθυνος του καταστήματος μπορούσε να ελέγχει τους άλλους πέντε υπολογιστές και να τροφοδοτεί τους πελάτες με μονάδες για να παίζουν “φρουτάκια” μετά την είσπραξη του ανάλογου χρηματικού ποσού.

Στους πέντε υπολογιστές βρέθηκε εγκατεστημένο συγκεκριμένο παίγνιο. Εντός του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 275 ευρώ ενώ από τα στοιχεία του server προκύπτει ότι κάθε 1 ευρώ που έδινε ο πελάτης αντιστοιχούσε σε 100 μονάδες (credits).

Επίσης διαπιστώθηκε ότι στην άδεια λειτουργίας του καταστήματος δεν αναφέρεται η εγκατάσταση των υπολογιστών πράγμα που αποτελεί ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας του.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ