Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Έρχεται διαγωνισμός για υποψήφιους διαχειριστές αφερεγγυότητας – Τα προσόντα και η εξεταστική διαδικασία

Τρέχει από την Τρίτη 10 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Αφερεγγυότητας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρχεται διαγωνισμός για υποψήφιους διαχειριστές αφερεγγυότητας – Τα προσόντα και η εξεταστική διαδικασία

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις του τρέχοντος έτους για την απόκτηση πιστοποίησης διαχειριστή αφερεγγυότητας. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών αρχίζει τα μεσάνυχτα της 10.8.2021 και λήγει την 15.9.2021 στις 7 μ.μ., γίνεται δε σε ιστότοπο που θα ανακοινωθεί από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (δηλαδή η ανακοίνωση θα δημοσιευθεί στο keyd.gov.gr/νέα).

Έρχεται διαγωνισμός για υποψήφιους διαχειριστές αφερεγγυότητας

Αίτηση και δικαιολογητικά συμμετοχής

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων διαχειριστών αφερεγγυότητας στις πανελλήνιες εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης του Διαχειριστή Αφερεγγυότητας, οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση υπόψιν της Επιτροπής Εξετάσεων, στο διαδικτυακό τόπο που θα ανακοινωθεί. Η αίτηση συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά, τα οποία αναρτώνται επίσης ηλεκτρονικά:

1) φωτοτυπία ταυτότητας,

2) φωτοτυπία των τίτλων σπουδών,

3) πιστοποιητικό ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης,

4) αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας,

5) πιστοποιητικό ή άδεια άσκησης επαγγέλματος,

6) εάν ο υποψήφιος έχει ασκήσει καθήκοντα συνδίκου ή εκκαθαριστή, βεβαίωση από τη γραμματεία πτωχεύσεων περί άσκησης καθηκόντων συνδίκου ή εκκαθαριστή,

7) υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου τα κωλύματα που αναφέρονται στην παρ. 3 του άρθρου 231 ν. 4738/2020,

8) παράβολο συμμετοχής στις εξετάσεις 100 ευρώ,

9) έντυπο δήλωσης συγκατάθεσης συλλογής, τήρησης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διατάξεις του σχετικού νόμου για τις εξετάσεις.

Τρόπος διενέργειας εξετάσεων

Οι εξετάσεις υποψήφιων διαχειριστών αφερεγγυότητας διενεργούνται με ηλεκτρονικό τρόπο. Η διαδικασία εισόδου στην ηλεκτρονική εφαρμογή των εξετάσεων και η εν γένει διαδικασία των εξετάσεων θα περιγράφεται σε ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της. Έρχεται διαγωνισμός για υποψήφιους διαχειριστές αφερεγγυότητας

Η προσέλευση και καταμέτρηση των υποψηφίων διαχειριστών αφερεγγυότητας στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μισή ώρα πριν την έναρξη των εξετάσεων. Για σκοπούς επιτήρησης της διαδικασίας, οι υποψήφιοι οφείλουν να συνδεθούν στην εφαρμογή των εξετάσεων με ενεργή αναμετάδοση εικόνας και ήχου. Ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας, διενεργείται μέσω των προσωπικών διαπιστευτηρίων taxisnet, καθώς και επίδειξη των δύο όψεων της ταυτότητας του υποψηφίου στην εφαρμογή αναμετάδοσης εικόνας και ήχου. Καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης, οι υποψήφιοι υποχρεούνται όπως διατηρούν ενεργή την αναμετάδοση εικόνας και ήχου και παραμένουν σε χώρο που στερείται εξωτερικών θορύβων.

Οι εξετάσεις θα λάβουν χώρα με το σύστημα των ερωτήσεων των πολλαπλών επιλογών και η διάρκειά τους θα είναι 50 λεπτά. Οι ερωτήσεις θα είναι 40, εκ των οποίων: 10 θα αφορούν στο αστικό δίκαιο, 10 στο εμπορικό δίκαιο, 10 στις γενικές αρχές λογιστικής και φορολογίας επιχειρήσεων και 10 στις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης αφερεγγυότητας.

Οι ερωτήσεις θα προκύψουν με ηλεκτρονική κλήρωση, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής εξετάσεων η οποία θα λάβει χώρα το πρωί, ακριβώς πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων από μία αρχική δεξαμενή 80 θεμάτων (20 θα αφορούν στο αστικό δίκαιο, 20 στο εμπορικό δίκαιο, 20 στις γενικές αρχές λογιστικής και φορολογίας επιχειρήσεων και 20 στις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης αφερεγγυότητας).

Η βαθμολόγηση

Η βαθμολόγηση των γραπτών γίνεται σε κλίμακα 10 βαθμών, με άριστα το 10 και με βάση το 5, ενώ κάθε λάθος απάντηση θα λαμβάνει αρνητική βαθμολογία. Συγκεκριμένα, κάθε ορθή απάντηση θα λαμβάνει 0,25 βαθμούς, κάθε λάθος απάντηση θα λαμβάνει -0,25 βαθμούς, ενώ η έλλειψη απάντησης θα λαμβάνει 0 βαθμούς. Για να θεωρείται επιτυχής η εξέταση, ο υποψήφιος θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 5 βαθμούς.

Τα θέματα είναι κοινά για τους υποψήφιους, ενώ η εφαρμογή δύναται να παρουσιάζει τις ερωτήσεις σε κάθε υποψήφιο με διαφορετική σειρά, για λόγους διασφάλισης της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η αδιάλειπτη λειτουργία του διαδικτύου κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ