Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Κανένα ελαφρυντικό στο «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής και στον Γ. Ρουπακιά- Ελαφρυντικά σε 4 πρώην βουλευτές και 10 άλλους κατηγορουμένους- Καθυστερεί τη διαδικασία ο Λαγός – Διαρκής Ενημέρωση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κανένα ελαφρυντικό στο «διευθυντήριο» της Χρυσής  Αυγής και στον Γ. Ρουπακιά- Ελαφρυντικά σε 4 πρώην βουλευτές και 10 άλλους κατηγορουμένους- Καθυστερεί τη διαδικασία ο Λαγός – Διαρκής Ενημέρωση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στις 11:35 το πρωί της Δευτέρας, αποσύρθηκε το δικαστήριο μετά το αίτημα που κατέθεσε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, κ.Πλεύρης, για εξαίρεση μόνο των δικαστών, όχι της εισαγγελέως και του αναπληρωτή της. Παραμένει άγνωστο ακόμα για πόση ώρα θα συνεδριάζει.

 Στο μεταξύ, ελαφρυντικά σε 4 βουλευτές της ΧΑ που κατηγορούνται μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και σε 10 ακόμα κατηγορουμένους στους περισσότερους της μετεφηβικής ηλικίας (και σε δυο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη) αναγνώρισε το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα:

-Στους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη

-Στον Μιχ. Αρβανίτη του σύννομου βίου

-Στον Νίκο Μίχο ειλικρινούς μετάνοιας

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Γ. Ρουπακιά , ενώ σε κάποιους νεαρούς κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

-Σε 8 καταδικασθέντες της μετεφηβικής ηλικίας. Πρόκειται για τους Μ. Αναδιώτη, Γ. Τσακανίκα, Δ. Αγριογιάννη, Μ. Ευγενικό, Αντ. Χατζηδάκη, Θ. Μαριά, Αρ. Χρυσαφίτη, Κ. Παπαδόπουλο.

-Σε 2 καταδικασθέντες καλή συμπεριφορά μετά την άδικη πράξη: Στους κατηγορούμενους Γ. Δήμου και Γ. Σκάλκο

Δηλαδή για την υπόθεση Φύσσα δόθηκαν ελαφρυντικά σε 4 καταδικασθέντες(σε έναν ακόμα που αθωώθηκε για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, αναγνωρίστηκε το ίδιο ελαφρυντικό για το αδίκημα της ένταξης)  , για την υπόθεση Αιγύπτιων ψαράδων σε 4 καταδικασθέντες και για την υπόθεση ΠΑΜΕ έναν 1 καταδικασθέντα.

Εν ολίγοις απορρίφθηκε η πρόταση της Εισαγγελέως για αναγνώριση ελαφρυντικών στο σύνολο των κατηγορουμένων που είχαν μόνο ένταξη σε εγκληματική οργάνωση χωρίς τη διάπραξη κάποιου κακουργήματος.

Καθυστερήσεις

Η εμφάνιση του ευρωβουλευτή Λαγού πάντως και το αίτημα εξαίρεσης των δικαστών ουσιαστικά βάζει σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία. Θα πρέπει τώρα άλλοι δικαστές να αποφανθούν για το αίτημα αφού ακουστεί η πλευρά του (όρισε συνήγορό του τον Κώστα Πλεύρη) και πιθανόν οι λοιποί συνήγοροι .

Πλεύρης (συνήγορος Λαγού): Εξαίρεση όλων πλην της εισαγγελέως

Την εξαίρεση όλης της έδρας πλην της εισαγγελέως ζήτησε ο Κώστας Πλεύρης, ως συνήγορος του Γιάννη Λαγού: «Ερχόμενος στην αίθουσα σχημάτισα την εντύπωση ότι εισέρχομαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επαναστάσεως, όπου υπήρχαν πλήθη.

Ελπίζω να εγγυηθείτε τη σωματική μου ακεραιότητα. Η Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικασθεί. Τα ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να προεξοφλούν το αποτέλεσμα της δίκης. Όλα αυτά που αποτελούν νόμο του κράτους ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ με την ανοχή του δικαστηρίου σας.

Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας.

Έγινε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας από όλες τις εφημερίδες τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα. Αυτός ο επηρεασμός μας δημιουργεί την εντύπωση ότι διακυβεύεται η ανεξαρτησία του δικαστηρίου σας. Τόσοι παράγοντες προσπαθούν να σας επηρεάσουν. Μέσα στη Βουλή αναρτήθηκαν πίνακες που έλεγαν ότι δεν είναι αθώοι. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δήλωσε ικανοποιημένη για τι δίκη. Η δίκη αυτή είναι ποινική αλλά με την ανοχή σας μεταβλήθηκε σε πολιτική δίκη.

Όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Γράφανε ότι είστε η καλή και αδέκαστη δικαστής, αυτό δεν το αμφισβητούμε, αλλά υπάρχουν άλλοι δικαστές ανίκανοι. Ταυτόχρονα οι ίδιες εφημερίδες στρέφονται κατά της Εισαγγελέως επειδή δεν συμφώνησε με την άποψη του μιντιακού κατεστημένου.

Γράφουν σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα έχουν αναστολή. Πρόκειται για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του νόμου, κλπ. Εδώ δεν δικάζονται άνθρωποι για πόλεμο. Εδώ δικάζονται άνθρωποι που παρανόμησαν. Η πρόταση της εισαγγελέως έχει βαρύτητα γιατί η εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δημοσίου. Το δικαστήριο εξυπηρετεί την ιδεά της Δικαιοσύνης…

Υπάρχει υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που κατηγορησα τη Χρυσή Αυγή, δεν ανήκω σε αυτούς, μου έχει επιτεθεί ο Κασιδιάρης…..

Δεχθήκατε μια κατάσταση που παραβιάζει ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας, δια της ανοχής

Αυτοί είναι οι λόγοι που ζητούμε να εξαιρεθεί όλο το δικαστήριο σας πλην της εισαγγελέως

Πολιτικοποιήσατε μια ποινική δίκη. Οφείλατε να κάνετε μια δήλωση ότι εδώ δεν δικάζονται ιδέες. Δεν μπορεί όλα τα κομματοσκυλα να κάνουν δηλώσεις ότι νίκησε η Δημοκρατία, δεν δικάστηκε η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε μόνη της στη Βουλή, την έστειλε ο λαός. Εγώ είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα αυτή της δίκης. Εκτός αν είστε Τερτσέτης ή Πολυζωίδης…

Ο Γιάννης Λαγός προσερχόμενος στο Εφετείο έκανε την εξής δήλωση: 

“Είμαι στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής σε ένα νόμιμο κόμμα, εγκληματική οργάνωση το είπε μια παρακρατική συμμμορία. Θέλω να δηλώσω σε όλους και θα το πω μέσα και με συγκεκριμένες πληροφορίες. Η υπόθεση πλέον έχει πάει σε χέρια έγκριτων νομικών σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα κρίνουν αν όλα αυτά που έχουν γίνει, οι εντολές Σαμαρά, τα βίντεο Μπαλτάκου, τα ηχητικά, είναι νόμιμα ή παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη. Θα κριθούμε όλοι μας. Δεν υπάρχει βία”.

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο η μη αναγνώριση ελαφρυντικών στην διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

Ένταση νωρίτερα έξω από το Εφετείο από οπαδούς της Χ.A – 7 προσαγωγές χρυσαυγιτών – Αποθέωση της Μάγδας Φύσσα από το ΠΑΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας επικράτησε ένταση όταν λίγα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν φραστικά στα μέλη του ΠΑΜΕ που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

Αποθεώθηκε η Μάγδα Φύσσα από τα μέλη του ΠΑΜΕ

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο δικαστήριο η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία χαιρέτισε τα μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία την καταχειροκρότησαν.

Τελικά  η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Φρούριο το Εφετείο

Γύρω από το Εφετείο έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ έξω από το κτήριο υπάρχουν 300 άνδρες και 8 κλούβες της αστυνομίας.

Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται η στάση-στάθμευση και σταδιακά από τις 05:00 το πρωί, η κυκλοφορία οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:-

-Λουκάρεως : στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας. -Δέγλερη : στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εφετείο: Κανένα ελαφρυντικό στο «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής – Ο Λαγός υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου

Ένταση έξω από το Εφετείο από οπαδούς της Χ.A – 7 προσαγωγές χρυσαυγιτών – Αποθέωση της Μάγδας Φύσσα από το ΠΑΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Προκλητικός ο Λαγός: «Δεν μετανιώνω για τίποτα» – 300 άνδρες και 8 κλούβες της αστυνομίας έξω από το Εφετείο

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ