Το “ξύλο” της καραντίνας – Επεισόδια “covid free” στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Χημικά και αύρες εναντίον διαδηλωτών – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Τη δική τους ανταρσία επέλεξαν να κάνουν ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας καθώς και ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Προσαγωγές, ρίψη χημικών και οι αύρες – οι λεγόμενοι «Αίαντες» - βρέθηκαν στο προσκήνιο.

NEWSROOM
Το “ξύλο” της καραντίνας – Επεισόδια “covid free” στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Χημικά και αύρες εναντίον διαδηλωτών – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Το επίκεντρο των επεισοδίων έγινε αρχικά η οδός Πανεπιστημίου, όπου στα Προπύλαια έκαναν συγκέντρωση μέλη του ΚΚΕ παρουσία βουλευτών και του γ.γ. γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα κα της πρώην γραμματέως, Αλέκας Παπαρήγα.

Άγνωστο πως ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε από τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και ένας βουλευτής.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι 200 άνθρωποι έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια, παρά τις απαγορεύσεις.

Στη συνέχεια είχαμε και νέα ένταση με τις αύρες τις αστυνομίας να μπαίνουν στη μάχη κατά των διαδηλωτών

Η «επανάσταση» του Πολυτεχνείου την εποχή του κορονοϊού – Αρκετοί πολιτικοί αψήφησαν τις απαγορεύσεις παρά και την απόφαση του ΣτΕ – Επεισόδια στο κέντρο

Από το πρωΐ, το ΚΚΕ αγνοώντας τις απαγορεύσεις πραγματοποίησε πορεία απέναντι από την αμερικανική Πρεσβεία. Κρατούσαν τις αποστάσεις, τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο ήταν σε αντίθεση της απόφασης για απαγόρευση των συναθροίσεων.

Στην πορεία, στην οποία τηρήθηκαν τα μέτρα και οι αποστάσεις από τους διαδηλωτές, συμμετείχε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο κτίριο του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, του ιμπεριαλισμού, για μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας, αλλά και κατά της απαγόρευσης που επέβαλε η κυβέρνηση στις συγκεντρώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο.

Ακολουθούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης όπου έκανε με άλλα μέλη του κόμματος πορεία από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική Πρεσβεία.

Με αποστάσεις και μάσκες τα μέλη του ΜέΡΑ 25 κράτησαν πλακατ  με συνθήματα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δημόσια και δωρεάν υγεία και η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα».

Πιο…συνετοί αποδείχθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο ΕΑΤ- ΕΣΑ, όπως είχε προαναγγείλει. Συνοδευόμενος, βέβαια, από αντιπροσωπεία του κόμματος, ενώ και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απέφυγε να λάβει μέρος στην εκδήλωση.

Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησε και τα ΜεΡΑ25, με τον Βαρουφάκη και βουλευτές του κόμματος να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία.

Είχαν προηγηθεί τις πρωϊνές ώρες έλεγχοι της ΕΛΑΣ που έγιναν σε άτομα που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν το Πολυτεχνείο.

Τα ευρήματα υπήρξαν εντυπωσιακά, καθώς βρέθηκαν ακόμα και μέσα σε αυτοκίνητα στυλιάρια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένας σουγιάς, ένα κατσαβίδι και άλλα “πολεμοφόδια”.

ΒΙΝΤΕΟ: opentv/newsit.gr/protothema.gr/902.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ