Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Αικατερίνη Θ. Φραγκάκη: Ποιοι δανειολήπτες δεν θα πάρουν παράταση στο πρόγραμμα επιδότησης δανείων “Γέφυρα Ι”;

Δικαιούχοι της τρίμηνης παράτασης είναι μόνο όσοι έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αικατερίνη Θ. Φραγκάκη: Ποιοι δανειολήπτες δεν θα πάρουν παράταση στο πρόγραμμα επιδότησης δανείων “Γέφυρα Ι”;

Με ποσοστό από 20% έως 40% της μηνιαίας δόσης θα επιδοτηθούν για ακόμη 3 μήνες, οι δανειολήπτες μέσω του προγράμματος γέφυρα.

Δικαιούχοι της τρίμηνης παράτασης είναι μόνο όσοι έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα. Οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες θα μπουν αυτόματα στο πρόγραμμα, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν εκ νέου αίτηση.

Για να συνεχιστεί η καταβολή της επιδότησης και να μη βγει ο δανειολήπτης εκτός προγράμματος, θα πρέπει να μην έχει καθυστερήσει δύο δόσεις. Ειδικότερα προβλέπεται ότι θεωρείται ως μη εμπρόθεσμη καταβολή η περίπτωση μη καταβολής συνολικού πόσου ύψους δύο μηνιαίων δόσεων.

Είναι αρκετές όμως  οι περιπτώσεις που δεν ευθύνεται ο πολίτης για την μη εμπρόθεσμη  καταβολή των δόσεων, καθώς ο πολίτης κατέβαλε ορθώς το ποσοστό του και δεν υπήρχε στον ακατάσχετο λογαριασμό covid διαθέσιμο το ποσοστό της επιδότησης, αν και είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι όσοι πολίτες έχασαν την επιδότηση και βγήκαν εκτός προγράμματος λόγω σφάλματος των Τραπεζών, των funds  ή της ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους θα πρέπει να αποταθούν άμεσα στους αρμοδίους φορείς αυτούς και εφόσον εκουσίως δεν λυθεί  το πρόβλημα, θα πρέπει να καταθέσουν αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ