Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Κ. Τσιάρας: Μεταφέρονται τα δικαστήρια Πειραιά σε σύγχρονο κτίριο

Την ανάρτηση προκήρυξης για αγορά κτιρίου 30.000 τ.μ. ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Τσιάρας: Μεταφέρονται τα δικαστήρια Πειραιά σε σύγχρονο κτίριο

Τη δρομολόγηση της μεταφοράς των δικαστηρίων του Πειραιά, ένα αίτημα τριών και πλέον δεκαετιών, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που έγινε στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών απο την ιδρυσή του.

Με τη μεταφορά των δικαστηρίων δρομολογείται η λύση ενός χρόνιου προβλήματος, με στόχο τη μεταφορά όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα σύγχρονο κτίριο, στο οποίο δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι θα μπορούν απρόσκοπτα να ασκούν το θεσμικό τους έργο. Αλλωστε αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα, το οποίο έθετε μετ’ επιτάσεως και η σημερινή διοίκηση του συλλόγου, υπό τον Γιώργο Σταματογιάννη. Παράλληλα, η μεταφορά των δικαστηρίων σε νέο κτίριο συνδέεται και με την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, για την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης, ακόμα και εν καιρό πανδημίας έχει λάβει μία σειρά μέτρων με στόχο τη βελτίωση αυτού του δείκτη, που αποτελεί μία από τις παθογένειες εδώ και δεκαετίες του δικαστικού μας συστήματος.

Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν όλες τα Δικαστήρια και οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά. Το  κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά  θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της δικαιοσύνης και, συνεπώς. Εξάλλου, η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτίριο θα  συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου πόλου, τόσο από χωροταξική όσο και από οικονομική άποψη, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η βιώσιμη επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Τέλος, το νέο δικαστικό μέγαρο θα καλύπτει όλες τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ενεργειακές του απαιτήσεις και να μειωθεί το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Κ. Τσιάρας: Μεταφέρονται τα δικαστήρια Πειραιά σε σύγχρονο κτίριο

«Ελπίζουμε πως θα κοσμεί την πόλη και θα είναι αντάξιο της ιστορίας, της παράδοσης αλλά και της πολύ μεγάλης κοινωνικής παρουσίας του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά», τόνισε, μιλώντας επί του θέματος, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, στον χαιρετισμό του, στάθηκε στη μάχη που δίνει η δημοτική αρχή για τα δικαστήρια της πόλης (επί σειρά ετών) και συνολικά η πόλη για πάνω από 35 χρόνια. Ο κος. Μώραλης έκανε λόγο για ένα «σημαντικό πρώτο βήμα», αναφερόμενος στη διακήρυξη για την αγορά ενός πρόσφορου κτηρίου, επαναλαμβάνοντας πως ο Δήμος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Κ. Τσιάρας: Μεταφέρονται τα δικαστήρια Πειραιά σε σύγχρονο κτίριο

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ