Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Επιμέλεια Λυδίας: Απούσα η πλευρά του πιλότου – Τι λένε οι γονείς του

Συζητήθηκε στο δικαστήριο το θέμα της επιμέλειας της μικρής κόρης της αδικοχαμένης Καρολάιν. Το επόμενο διάστημα η οριστική απόφαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιμέλεια Λυδίας: Απούσα η πλευρά του πιλότου – Τι λένε οι γονείς του

Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση για την επιμέλεια της Λυδίας, που παραμένει μετά το τραγικό περιστατικό στην Αλόννησο με τους γονείς της Καρολάιν. Τόσο αυτοί, που έχουν αναλάβει την προσωρινή της επιμέλεια, αλλά και οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δράστη δείχνουν να βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση για την ανατροφή του μικρού παιδιού και συμφωνούν πως προς όφελος του δεν υπάρχει λόγος αντιδικίας.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι γονείς του πιλότου συμφωνούν με την εισαγγελική πρόταση και δέχονται στην παρούσα φάση να παραμείνει η επιμέλεια στους γονείς της Καρολάιν και οι ίδιοι να έχουν επικοινωνία με την Λυδία το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα από ώρα 10.00 π.μ. έως ώρα 14.00 μ.μ.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο κατηγορούμενος δεν εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο, ενώ μέσω του συνηγόρου του επανέλαβε πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει τη γονική επιμέλεια και επιθυμεί να μην υπάρξει αντιδικία για την ανατροφή της κόρης του.

Μιλώντας στο MEGA μέσω του δικηγόρου του, μετά τη χθεσινή δικαστική διαδικασία, ο πιλότος επιβεβαίωσε το γεγονός. «Είμαι μετανιωμένος για την πράξη μου. Δε θέλω να γίνεται καμία δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια της Λυδίας. Με ενδιαφέρει το συμφέρον του παιδιού μου και η σωστή διαπαιδαγώγησή του», δήλωσε.

μικρή Λυδία

instagram

Τι δήλωσαν οι γονείς του δράστη

Κατά τη χθεσινή δικαστική διαδικασία για την επιμέλεια της Λυδίας, οι γονείς του δράστη ανέφεραν δια του δικηγόρου τους Γιάννη Κώτσου πως «για την ψυχική ισορροπία του ανηλίκου επιβάλλεται η προσωπική επικοινωνία με τους παππού και γιαγιά, καθόσον ο βασικός σκοπός και στόχος του δικαιώματος επικοινωνίας είναι η διατήρηση του ψυχικού δεσμού και της προσωπικής σχέσης μεταξύ των απώτερων ανιόντων και των ανηλίκων τέκνων, η αποτροπή της μεταξύ τους αποξένωσης, που θα ασκούσε βλαπτική επίδραση στο συμφέρον του παιδιού, η ικανοποίηση των αισθημάτων αγάπης, συμπάθειας, στοργής και ενδιαφέροντος μεταξύ τους».

Γιάννης Κώτσος

Επεσήμαναν μάλιστα στο υπόμνημά τους πως τις πρώτες ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό η μικρή έμεινε σε εξαιρετικό περιβάλλον μαζί τους. «Περίτρανη απόδειξη περί των ανωτέρω αποτελεί η από 23-06-2021 έκθεση κοινωνικής έρευνας  των κοινωνικών Λειτουργών της Κοινωνικής υπηρεσίας Δήμου Αγίας Παρασκευής, που  διενεργήθηκε κατ΄εντολήν της ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, που αναφερόμεθα και επικαλούμεθα, η οποία αφού εξέτασε τόσο το περιβάλλον μας όσο και εμάς τους ίδιους, έκρινε την ικανότητα και διάθεσή μας για τη φροντίδα της ανηλίκου. Από τον έλεγχο αυτό  των αρμοδίων Κοινωνικών Υπηρεσιών, αλλά και την αντικειμενική πραγματικότητα, αποδεικνύεται το ήθος μας, οι άριστες βιοτικές συνθήκες και η απόλυτη καταλληλότητά μας για την άσκηση του δικαιώματος επικοινωνίας μας, με σκοπό την ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη, τη διατήρηση και οικοδόμηση στενών συναισθηματικών σχέσεων και τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και των περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων από την τραγική απώλεια της μητέρας της, στα πλαίσια της προστασίας και εξυπηρέτησης της άνω ανηλίκου εγγονής μας» παραθέτουν στο υπόμνημά τους.

Γλυκά Νερά: Στις 7/10 η οριστική απόφαση για την επιμέλεια της Λυδίας

ΠΗΓΗ: EUROKINISSI

Η αντίδραση για το γεγονός – Η επικοινωνία με τους γονείς της Καρολάιν

Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς του δράστη παραδέχονται: «Τα συναισθήματα, όμως, που προξενήθηκαν σ΄ εμάς  όταν την 17-06-2021 ο ίδιος ο γιος μας ομολόγησε  την πράξη του, δεν μπορούν να περιγραφούν. Η ανείπωτη θλίψη μας και ο σπαραγμός μας κυρίευσε για το τραγικό και φοβερό γεγονός».

Ωστόσο, σημειώνουν πως «η επικοινωνία μας με την εγγονή μας ΛΥΔΙΑ είναι βέβαιον ότι θα  συμβάλει στη δημιουργία ψυχικού και συναισθηματικού δεσμού μας μαζί της και θα εξασφαλίσει προεχόντως, υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων, την ομαλή ψυχοδιανοητική ανάπτυξη της άνω εγγονής μας, τη δημιουργία  σταθερών αναφορών στη ζωή της, την ύπαρξη  ανθρώπων γύρω της που νοιάζονται, υπεραγαπούν και αγωνιούν για το καλό της. Ακόμη,  είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών».

Όπως εξάλλου αναφέρουν «έχουμε καθημερινή επικοινωνία, επαφή και άριστη σχέση και συνεργασία με τους γονείς της αειμνήστου CAROLINE, ΣΟΥΖΑΝΑ και ΝΤΕΪΒΙΝΤ CROUCH, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στην Αλόννησο». Παραπέμπουν δε στο θετικό κλίμα που υπάρχει από την ημέρα που ανατέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της Λυδίας στους γονείς της Καρολάιν.

«Η επικοινωνία μας αυτή με την εγγονή μας ασκείται  έκτοτε με μεγάλη ευθύνη, αγάπη, ευαισθησία και κυρίως με αρμονική συνεργασία με την εκ μητρός γιαγιά της και ασκούσα προσωρινά τη γονική μέριμνα της άνω ανηλίκου Σουζάνας  Λυραράκη, σε πνεύμα  αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον της  εγγονής μας».

Και οι ίδιοι μάλιστα μετακόμισαν προ μηνών στο νησί ώστε να βρίσκονται κοντά στη μικρή και να μπορούν να την επισκέπτονται απρόσκοπτα. «Προκειμένου να είμαστε κοντά στην εγγονή μας, για τον ανωτέρω σκοπό και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μας μαζί της,  από μηνός Ιουλίου 2021 έχουμε ουσιαστικά μετοικήσει-μετακομίσει στην Αλόννησο, όπου τυγχάνομε αποκλειστικοί κύριοι κατοικίας, στον οικισμό Πατητήρι Αλοννήσου» επισημαίνουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ