Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Το e-δημοψήφισμα της ΕνΔΕ για το νέο Δικαστικό Χάρτη: Παρουσιάστηκε στον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ι. Μπούγα

Η συνάντηση μετά από αίτημα δικαστών και εισαγγελέων. Η αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων, που θα διασφαλίζουν την ακώλυτη υπηρεσιακή εξέλιξη και μισθολογική κατάσταση όλων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το e-δημοψήφισμα της ΕνΔΕ για το νέο Δικαστικό Χάρτη: Παρουσιάστηκε στον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ι. Μπούγα (ende/freepik)

Σε μία εκτενή συζήτηση προχώρησε η ΕνΔΕ για το e- δημοψήφισμα του νέου Δικαστικού Χάρτη, που πραγματοποίησε προ εβδομάδων και το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ένωσης με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕνΔΕ πραγματοποιήθηκε «συνάντηση αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Μπούγα, κατόπιν αιτήματός μας, για την παρουσίαση του Σχεδίου Ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης, το οποίο πλειοψήφησε κατά το δημοψήφισμα, που διενεργήθηκε από την Ένωσή μας».

Και όπως σημειώνεται «κατά τη συνάντηση έλαβε χώρα αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων του Σχεδίου και ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων, που θα διασφαλίζουν την ακώλυτη υπηρεσιακή εξέλιξη και μισθολογική κατάσταση όλων των συναδέλφων του πρώτου βαθμού, Προέδρων Πρωτοδικών, Πρωτοδικών και Ειρηνοδικών».

Τονίζεται δε πως «η Ένωση, ενεργώντας εγκαίρως, ήδη από τον Ιανουάριο, οπότε και γνωστοποιήθηκε επισήμως η βούληση της εκτελεστικής εξουσίας για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης προέβη και εξακολουθεί να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες καταστατικές ενέργειες, ώστε με όρους ισότητας και δικαίου, κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο σημαντικότερο πυλώνα του Κράτους Δικαίου, τη Δικαιοσύνη, να αποβεί προς όφελος των πολιτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕνΔΕ

ΕνΔΕ για το e- δημοψήφισμα του νέου Δικαστικού Χάρτη: Η επιστολή μετά τα αποτελέσματα

Στην προ ημερών επιστολή της επισημαινόταν όπως έγραψε το dikastiko.gr πως «η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε υλοποίηση της απόφασης της τακτικής γενικής συνέλευσης της 9ης Δεκεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο της δημοκρατικής αρχής που διέπει τη λειτουργία αυτής, διεξήγαγε δημοψήφισμα επί προτάσεων, τις οποίες κατέθεσαν Δικαστικοί Λειτουργοί μέλη μας, για τη μορφή που μπορεί να λάβει η  ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης, μετά τη γνωστοποίηση εκ μέρους σας, για πρώτη φορά, τον προηγούμενο μήνα, ότι η ενοποίηση αποτελεί πολιτική απόφαση και η όποια  θέση της Ένωσης κατά της ενοποίησης, η οποία έχει εκφραστεί επανειλημμένα, λόγω των δυσεπίλυτων προβλημάτων που δημιουργεί τόσο στην εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης όσο και στην υπηρεσιακή κατάσταση των Δικαστικών Λειτουργών απορρίπτεται».

Τα αποτελέσματα του e-δημοψηφίσματος της ΕνΔΕ

Με υψηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το e-δημοψήφισμα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), όπου βάσει των αποτελεσμάτων επικράτησε με 422 ψήφους η πρόταση της πλειοψηφίας υπό την πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη.

Μεταξύ των 2.372 ψηφοφόρων, ανταποκρίθηκαν 1.347, ενώ υπήρξαν και 29 λευκά ψηφοδέλτια. Όπως αναφέρεται το δημοψήφισμα, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων διεξήχθη το διήμερο της 19ης και 20ης Φεβρουαρίου 2024 με απόλυτη επιτυχία.

Η ψηφιακή κάλπη έκλεισε την προγραμματισμένη ώρα 20:00 της 20ης -2-2024 και ώρα 20:30 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, τα οποία είναι τα ακόλουθα:

Ψηφοφόροι: 2.372

Ψήφισαν: 1347

Λευκά: 29

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ