Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Παλλήνη: Υπό τον φόβο των διαρρηκτών ζουν οι κάτοικοι – Εισέβαλαν σε πολυκατοικία και άρπαξαν μέχρι και… εργαλεία – ΒΙΝΤΕΟ

"Προσπαθούμε να συμπληρώσουμε ένα κενό που υπάρχει στην φύλαξη μέσα στην πόλη, να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους δημότες", λέει ο Δήμαρχος, Αθανάσιος Ζούτσος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παλλήνη: Υπό τον φόβο των διαρρηκτών ζουν οι κάτοικοι – Εισέβαλαν σε πολυκατοικία και άρπαξαν μέχρι και… εργαλεία – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Δεν έχουν τέλος οι διαρρήξεις σε σπίτια στην Παλλήνη με τους κατοίκους να είναι εξαιρετικά αναστατωμένοι καθώς οι επίδοξοι ληστές “ρημάζουν” τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Η κυρία Κατερίνα Σίνα, κάτοικος της περιοχής και θύμα ληστείας περιγράφει στο Open και την εκπομπή «Τώρα Μαζί»: «Μπαίνουν στα σπίτια ξημερώματα και αρπάζουν ποδήλατα, εργαλεία, ότι βρουν στην είσοδο. Άγνωστος παραβίασε την πόρτα, πολύ εύκολα γιατί δεν την είχαμε κλειδώσει δυστυχώς και πήρε τα εργαλεία του πατέρα μου και πήρε και το ποδήλατο της αδερφής μου και έφυγε σαν κύριος».

Διαρρήξεις στην Παλλήνη: Τι λέει ο Δήμαρχος

Ο Αθανάσιος Ζούτσος, δήμαρχος της Παλλήνης ανέφερε σχετικά στην εκπομπή:

«Συμπληρωματικά στη δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δημόσια αστυνόμευση, η οποία έχει και καθήκοντα να μεριμνά για όλα αυτά τα θέματα, έχουμε φροντίσει για τους δημότες μας πρώτον να έχουμε πλήρη και άπλετο δημοτικό φωτισμό σε όλα τα σημεία με φωτιστικά led που έχουν μπει τελευταία και έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή σε όλον τον δήμο. Διότι το φωτεινό περιβάλλον τη νύχτα είναι ενάντια στους παραβατικούς, οι οποίοι προτιμούν το σκοτάδι, το ημίφως. Και δεύτερον έχουμε εταιρεία φύλαξης των εγκαταστάσεών μας, που μετέφερε περιπολικά, όλη τη νύχτα περιπολίες σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου μας προσπαθώντας να διαφυλάξει αλλά να έχει και το νου της σε διάφορα περιστατικά ή ύποπτες κινήσεις. Υπάρχει το τηλέφωνο που έχουμε δημοσιεύσει της εταιρείας 2111900950 από το οποίο μπορεί να ζητήσει κανείς άμεση βοήθεια αν δει κάτι ύποπτο κοντά στο σπίτι του ή γύρω από την περιοχή του, ώστε η εταιρεία φύλαξης να παρέμβει, κι αν χρειαστεί η ίδια να ειδοποιήσει την αστυνομία, ώστε να παρέμβει εάν χρειάζεται κάτι περισσότερο σε βοήθεια από την ΕΛΑΣ. Με αυτόν τον τόπο προσπαθούμε να συμπληρώσουμε ένα κενό που υπάρχει στην φύλαξη εάν θέλετε, μέσα στην πόλη, να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους δημότες και να αισθάνονται ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους φροντίσει σε μια δύσκολη στιγμή με τον τρόπο που σας είπα. Είτε περνώντας ένα περιπολικό που είναι 4 και γυρνάνε όλη τη νύχτα μέσα σε όλον τον δήμο, είτε καλώντας στον αριθμό.

Δεν υποκαθιστούμε την αστυνομία, δεν ασκούμε δημόσια αστυνόμευση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ