Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Υπόθεση Νέας Φιλαδέλφειας: Την Τρίτη η απολογία του Έλληνα οπαδού – Ο καθοδηγητικός του ρόλος για τους Κροάτες χούλιγκαν – ΒΙΝΤΕΟ

Οι κατηγορίες σε βάρος του 43χρονου οπαδού είναι μεταξύ άλλων για συγκρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία, οπλοχρησία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Νέας Φιλαδέλφειας: Την Τρίτη η απολογία του Έλληνα οπαδού – Ο καθοδηγητικός του ρόλος για τους Κροάτες χούλιγκαν – ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει την Τρίτη ο 43χρονος Έλληνας οπαδός που συνελήφθη για συμμετοχή στα  επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου, Μιχάλη Κατσουρή. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, ο συλληφθείς μετέβη χτες στον ανακριτή χωρίς δικηγόρο, οπότε ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών για να εξεταστεί κάθε πτυχή στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, οι Αρχές που έχουν εξετάσει το μαγνητοσκοπημένο υλικό θεωρούν πως ο 43χρονος μαζί με άλλους Έλληνες, είχαν οργανωτικό ρόλο και καθοδηγούσαν Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν.

Οι κατηγορίες σε βάρος του 43χρονου οπαδού είναι μεταξύ άλλων για συγκρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία, οπλοχρησία. Όλες οι πράξεις είναι φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στου Γκύζη, στο αυτοκίνητο και στη μοτοσικλέτα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας
  • Δύο μεταλλικά μπαστούνια baseball
  • Δύο κράνη, χρώματος μαύρου
  • Συσκευή κινητού τηλεφώνου
  • Ξύλινο στειλιάρι
  • Κράνος, χρώματος μαύρου

Υπόθεση Νέας Φιλαδέλφειας: Δεν εντοπίστηκε DNA του 29χρονου Μιχάλη στα μαχαίρια των Κροατών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάλυση του DNA στη σορό του 29χρονου δεν είναι αξιοποιήσιμη, καθώς δε φαίνεται να εντοπίστηκε γενετικό υλικό που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και η εξέταση που έγινε στα δύο μαχαίρια που εντοπίστηκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τα οποία ανήκουν σε συλληφθέντες χούλιγκαν.

Σε κανέναν από τα δύο δεν εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος του 29χρονου, συνεπώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα το φονικό όπλο, αυτό που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη Κατσουρή.

“Οι οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν πρώτοι” ισχυρίστηκε Κροάτης χούλιγκαν

Οι 105 προφυλακισμένοι χούλιγκαν, στις απολογίες τους στους ανακριτές, αφού αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστήριξαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές και πως δεν έχουν σχέση με τους οργανωμένους ακροδεξιούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μάλιστα Κροάτης κατηγορούμενος, είπε στην απολογία του πως οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τη συμπλοκή.

«Ξεκινήσαμε μόνοι μας και συναντιόμασταν στον δρόμο, δεν ήταν οργανωμένο, όταν έγιναν τα επεισόδια, εγώ ήμουν τελευταίος και απομακρύνθηκα. Εκείνοι επιτέθηκαν σε εμάς. Ήμουν μακριά και είδα ένα πλήθος με μαύρα ρούχα. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ήταν οπαδοί της ΑΕΚ.

»Δεν κατάλαβα γιατί επιτέθηκαν. Δεν άκουσα να προηγούνται λεκτικά, υβριστικά συνθήματα από κάποια πλευρά. Το πρώτο πράγμα που αντιλήφθηκα ήταν μία έκρηξη και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες εκρήξεις και επίθεση των οπαδών της ΑΕΚ κατά των Κροατών».

Οι Αρχές, εξετάζοντας οπτικό υλικό, αποτελέσματα DNA και αποτυπώματα, προσπαθούν να φτάσουν στον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ