Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία daniel: Συγκλονίζει μονογονεϊκή οικογένεια με ανάπηρο παιδί στον Βόλο – «Δεν μπορώ να μετακινήσω τη μικρή» – ΒΙΝΤΕΟ

"Τώρα, χωρίς αυτοκίνητο, όλα πάνε πίσω. Δεν κάνουμε μαθήματα, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες, δεν μπορώ να μετακινήσω τη μικρή. Δυσκολεύει πολύ η ζωή μας" αναφέρει η μητέρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κακοκαιρία daniel: Συγκλονίζει μονογονεϊκή οικογένεια με ανάπηρο παιδί στον Βόλο – «Δεν μπορώ να μετακινήσω τη μικρή» – ΒΙΝΤΕΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel. Μια πλημμυροπαθής, μονογονεϊκή οικογένεια με ανάπηρο παιδί από τον Βόλο δίνει το δικό της αγώνα να σταθεί όρθια καθώς, από την κακοκαιρία πλημμύρισε το σπίτι της και καταστράφηκε το αυτοκίνητό της, το οποίο χρησιμοποιούσε για να μετακινεί το 10χρονο κοριτσάκι της, που έχει διαγνωστεί με σύνδρομο ρετ.

Η κ. Ειρήνη Δημοπούλου εξήγησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN πως, «είναι πάρα πολύ δύσκολη η καθημερινότητά μας χωρίς το αναπηρικό μας όχημα. Η μικρή γεννήθηκε με σύνδρομο και έχει 95% αναπηρία με κινητικά και νοητικά προβλήματα. Το αυτοκίνητο το είχαμε για αποκλειστική χρήση φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, παρακολουθείται από τον γιατρό της στη Θεσσαλονίκη, όλα αυτά μένουν πίσω διότι δεν υπάρχει όχημα να μετακινείται».

Κακοκαιρία daniel: “Καταστράφηκε το αναπηρικό αμαξίδιο”

Όπως τόνισε, «χρειαζόμαστε ένα μεγάλο αυτοκίνητο διότι η Εύα, η κόρη μου, έχει μεγάλο καρότσι που δε χωράει σε απλό ΙΧ. Αυτό που είχα ήταν ένα τζιπ το οποίο είχε πολύ μεγάλο πορτμπαγκάζ γιατί έχουμε πάρα πολλά πράγματα να μετακινούμε. Μάλιστα, το αναπηρικό αμαξίδιο ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, οπότε έχει καταστραφεί και αυτό».

Η κ. Δημοπούλου σημείωσε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Περιφέρεια, προκειμένου να αποζημιωθεί για το αυτοκίνητό της. «Μου είχαν πει ότι εκεί κάνουμε αιτήσεις για τα αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί. Αυτό που μού είπαν είναι ότι, προς το παρόν αποζημιώνουμε τα επαγγελματικά. Αυτό που εγώ ζητάω είναι να αποζημιωθεί το αυτοκίνητο ώστε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα, γιατί είχαμε μία αρκετά δύσκολη καθημερινότητα. Έβγαινε το πρόγραμμα, όμως. Τώρα, χωρίς αυτοκίνητο, όλα πάνε πίσω. Δεν κάνουμε μαθήματα, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες, δεν μπορώ να μετακινήσω τη μικρή. Δυσκολεύει πολύ η ζωή μας», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΕΘΝΟΣ/ΟΡΕΝ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ