Πέμπτη 02 Μαϊου 2024

Ρόδος: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος ανηλίκου που κλώτσησε γατάκι – Θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη – ΒΙΝΤΕΟ

Επίσης, έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, η οποία αφορά όλα τα άτομα που έχουν προβεί στην κοινοποίηση των στοιχείων του ανήλικου αγοριού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος ανηλίκου που κλώτσησε γατάκι – Θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Ποινική δίωξη για κακοποίηση ζώου ασκήθηκε σε ανήλικο στη Ρόδο. Ο νεαρός άνδρας παραπέμπεται στη δικαιοσύνη, έπειτα από βίντεο που τον δείχνει να κλωτσά και να πετά στη λίμνη του Ροδινιού ένα γατάκι. Δίωξη ασκήθηκε, επίσης, και σε όσους κοινοποίησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα στοιχεία του αγοριού.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, έπειτα από καταγγελία που έγινε από φορείς που ασχολούνται με την προστασία των ζώων στη Ρόδο, σε βάρος ενός εφήβου, με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε ο ίδιος στο Instagram δείχνοντάς τον να κλωτσάει ένα γατάκι και να το πετάει στη λίμνη του Ροδινιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki.gr, άμεση ήταν αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου και με εντολή του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για κακοποίηση ζώου σε βάρος του ανήλικου αγοριού αλλά και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στη μητέρα του. Ο ανήλικος θα κληθεί να δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο το επόμενο διάστημα ενώ του έγινε και σχετική σύσταση.

Η παρέμβαση όμως του αρμόδιου εισαγγελέα προχώρησε ακόμη περισσότερο καθώς, βάσει των ίδιων πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε κοινοποίηση των στοιχείων του ανηλίκου (προφίλ) σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι έχει ήδη σχηματιστεί ποινική δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, η οποία αφορά όλα τα άτομα που έχουν προβεί στην κοινοποίηση των στοιχείων του ανήλικου αγοριού. Για την ταυτοποίηση όλων των εμπλεκομένων βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

Σημειώνεται πως το όλο περιστατικό με το γατάκι καταγράφονταν σε βίντεο το οποίο έλαβε άμεσα διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο με την παρέμβαση για την άμεση πληροφόρηση του κοινού από την ομάδα “Liber Life Rhodes” και το μέλος κ. Τριανταφυλλιά Μαύρου όσο και από την ομάδα του Κυνοκομείου- συλλόγου Φιλοζωικής όπου και εκεί γνωστοποιήθηκε το γεγονός. Μάλιστα, η πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιούλα Διμέλη, με ανάρτησή της είχε γνωστοποιήσει πως έχει σταλθεί ήδη αναφορά προς την Εισαγγελία.

Στο βίντεο φαίνεται πως συμμετέχουν κι άλλα άτομα, πιθανότητα φίλοι, οι οποίοι δελεάζουν το γατάκι με τροφή προκειμένου αυτό να σταθεί μπροστά στη λιμνούλα. Τότε ο ανήλικος, κλωτσά το γατάκι μέσα στη λίμνη όπου τότε ολόκληρη η παρέα ξεσπά σε γέλια. Το γατάκι πανικοβλημένο κατάφερε ευτυχώς να βγει από τη λίμνη και να τραπεί σε φυγή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ