Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Άννα Ζαΐρη: “Το πειθαρχικό για την υπόθεση Λύτρα είναι μια έμμεση παρέμβαση στην ανεξαρτησία των δικαστών” – ΒΙΝΤΕΟ

"Οπωσδήποτε τα εγκλήματα από όπου κι αν προέρχονται πρέπει να τιμωρούνται, ωστόσο δεν πρέπει μέσα από όλα αυτά να πληγούν οι θεσμοί".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Ζαΐρη: “Το πειθαρχικό για την υπόθεση Λύτρα είναι μια έμμεση παρέμβαση στην ανεξαρτησία των δικαστών” – ΒΙΝΤΕΟ dikastiko.gr

Η Άννα Ζαΐρη, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου επί τιμή και πρώην πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων μίλησε για τον πειθαρχικό έλεγχο που ασκήθηκε στους λειτουργούς μετά την απόφασή τους για την μη προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα, αναφέροντας ότι “είναι μια έμμεση παρέμβαση στην ανεξαρτησία των δικαστών”.

Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή Live News για τη β’ παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα δήλωσε πως “το μόνο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει εν προκειμένω είναι να μην διαταράσσονται οι θεσμοί. Αυτό είναι που βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατά την γνώμη μου. Οπωσδήποτε τα εγκλήματα από όπου κι αν προέρχονται πρέπει να τιμωρούνται, ωστόσο δεν πρέπει μέσα από όλα αυτά να πληγούν οι θεσμοί”.

Άννα Ζαΐρη για υπόθεση Λύτρα – Δείτε τις δηλώσεις της:

“Εν προκειμένω δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ποινική με την πειθαρχική διαδικασία. Ο δικαστής πρέπει να είναι πάντοτε ψύχραιμος και ήρεμος και σε μία κατάσταση απόλυτης νηφαλιότητας είτε κρίνει έναν επώνυμο είτε ένα οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο“, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε ότι “κατά τη γνώμη η εμπλοκή του πειθαρχικού ελέγχου είναι μια έμμεση παρέμβαση στην ανεξαρτησία των δικαστών. Όπως δεν μπορεί η δικαιοσύνη να βλάπτει έναν αδύναμο, έτσι δεν μπορεί να βλάπτει κι έναν που φαίνεται κοινωνικά δυνατός”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ