Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αρπαγή 6χρονου: Πώς έφυγε από τη χώρα χωρίς να γίνει αντιληπτός – “Μπαλάκι από τους γονείς του” λέει ο Σούρας – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ευρώπη ετησίως καταγράφονται περίπου 1.800 περιπτώσεις γονικής αρπαγής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρπαγή 6χρονου: Πώς έφυγε από τη χώρα χωρίς να γίνει αντιληπτός – “Μπαλάκι από τους γονείς του” λέει ο Σούρας – ΒΙΝΤΕΟ MEGA

Νέα στοιχεία για την αρπαγή του 6χρονου από το σπίτι της μητέρας του στην Κηφισιά, το βράδυ της Τρίτης βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που ο μικρός Ράινερ βρίσκεται στην Νορβηγία με τον πατέρα του όπως έγραψε το dikastiko.gr,

Αρπαγή 6χρονου

ΑΝΤ1

Στο MEGA μίλησε σχετικά ο Νορβηγός δημοσιογράφος Kjetil Bortelid Maeland.

“Σε αυτή την περίπτωση, ο πατέρας είχε πλήρη επιμέλεια του παιδιού στη Νορβηγία. Το 2020 η μητέρα απήγαγε το παιδί και πήγε στην Ελλάδα. Στη Νορβηγία τη βαραίνουν κατηγορίες απαγωγής του παιδιού. Στη συνέχεια ο πατέρας ήρθε στην Ελλάδα για να μπορέσει να πάρει το παιδί πίσω μέσω των ενδεδειγμένων οδών, όπως το νομικό σύστημα. Τόσο η Νορβηγία και η Ελλάδα έχουν υπογράψει τη Συνθήκη της Χάγης, βάσει της οποίας το παιδί πρέπει να επιστρέψει στη χώρα από την οποία απήχθη. Αυτό δεν είχε συμβεί και τώρα ήταν στην αναμονή για την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διεθνές Δικαστήριο. Τελικά ο πατέρας επέλεξε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του”, ανέφερε ο κ. Kjetil Bortelid Maeland.

“Το παιδί είναι νορβηγικής καταγωγής. Το δικαστήριο στη Νορβηγία έκρινε ότι το παιδί πρέπει να μείνει με τον πατέρα του. Δεν είναι ευθύνη των ελληνικών δικαστηρίων να αποφασίσουν σε ένα γενικό πλαίσιο για το πού πρέπει να μείνει το παιδί. Τα ελληνικά δικαστήρια θα έπρεπε να δουν το αν δεν ήταν καλό για το παιδί να επιστρέψει στη Νορβηγία. Εάν είχε το παιδί απαχθεί από την Ελλάδα, θα το είχε επιστρέψει εντός δύο εβδομάδων”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τι απαντά η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου “Μακεδονία” για το πώς ταξίδεψε το παιδί

“Η διαχειρίστρια εταιρεία εφάρμοσε κατά γράμμα όσα ορίζονται από τις σχετικές επιχειρησιακές διαδικασίες για τέτοιες περιπτώσεις. Για την υπόθεση διενεργείται και έρευνα από τις αρχές. Αναφορικά με τον έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων, αυτός διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από την ελληνική αστυνομία ή και από εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών”, σημειώνει η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου “Μακεδονία” για το πώς ταξίδεψε το παιδί.

“Στη διαδικασία αυτή δεν εμπλέκονται οι εργαζόμενοι της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου, καθώς δεν έχουν εκ του νόμου δικαιοδοσία και αρμοδιότητα”, προσθέτει, μεταξύ άλλων.

Αρπαγή 6χρονου

ant1news.gr

“Η εταιρεία τα λέει καλά. Την ευθύνη την έχει η αστυνομία αλλά και οι αεροπορικές εταιρείες. Στην περίπτωση που υπάρχει καταγγελία, η αστυνομία παίρνει λίστες επιβατών, ενημερώνει τις εταιρείες, δίνει φωτογραφίες και στοιχεί και οι εταιρείες έχουν υποχρέωση αν δουν το άτομο να ενημερώσουν την αστυνομία. Το διαβατήριο οποί χρησιμοποιήθηκε φαίνεται πως ήταν άλλου παιδιού και ήταν γνήσιο. Ο υπάλληλος προφανώς δεν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για το παιδί που είχε απαχθεί. Το ζήτημα είναι να δούμε αν είχαν δοθεί τα στοιχεία του παιδιού στο αεροδρόμιο Μακεδονία”, τόνισε σχολιάζοντας την υπόθεση ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Αρπαγή 6χρονου: “Έχει γίνει “μπαλάκι” από τους γονείς του” λέει ο Σούρας

Ο Δημήτρης Σούρας μιλώντας στο MEGA είπε, έχει παρακαλέσει τους συγγενείς του 6χρονου να μην κάνουν δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση, γιατί το παιδί τα καταλαβαίνει όλα και πως μόλις ενηλικιωθεί μπορεί ανα πάσα στιγμή να πάρει όλη τη δικογραφία στα χέρια του.

“Το παιδί έχει γίνει “μπαλάκι”, με φοβερές κατηγορίες, που δεν πιστεύω πως άκουσα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ψυχίατρος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος με το γεγονός πως οι δύο γονείς προσπαθούν να λύσουν τις διαφορές του μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών, θέτοντας το ερώτημα “τη ψυχοσωματική εξέλιξη αυτού του παιδιού την έχει υπολογίσει κανένας;”.

“Πίσω από κάθε παιδί, ψάξε τον γονέα και για τα καλά και για τα κακά” τόνισε ο κ. Σούρας.

Σύμφωνα με το “Χαμόγελο του Παιδιού” το 2010 οι περιπτώσεις γονικής αρπαγής ανέρχονται σε 10, ενώ το 2021 σε 13. Για φέτος μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 7 περιστατικά γονικής αρπαγής.

Στην Ευρώπη ετησίως καταγράφονται περίπου 1.800 περιπτώσεις γονικής αρπαγής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ