Μήνυμα Μητσοτάκη: Η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια

«Μόνο τα δικά της συνετά δείγματα θα επιταχύνουν τα ευρωπαϊκά βήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

NEWSROOM
Μήνυμα Μητσοτάκη: Η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια

Ενόψει της επίσκεψης Τσαβούσογλου και των διερευνητικών επαφών ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η Ελλάδα επιμένει στην κρυστάλλινη θέση της, δηλαδή ότι ο μόνος τρόπος ουσιαστικής προσέγγισης με την Άγκυρα είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις, οι παράνομες κινήσεις και η επιθετική ρητορική. «Μόνο τα δικά της συνετά δείγματα θα επιταχύνουν τα ευρωπαϊκά βήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό το κλίμα εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα οδηγήσει σε διάλογο για τις θαλάσσιες ζώνες με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «η κοινοτική συμπαράσταση προς Ελλάδα και Κύπρο δεν είναι μόνο αυτονόητη έκφραση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και ρητή αναγνώριση ότι στο πεδίο αυτό δοκιμάζονται τα στρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα της ιδίας της ΕΕ».

Τόνισε ότι υπάρχει κοινή οπτική με τον κ. Μισέλ και για τη Λιβύη, σημειώνοντας πως πρέπει να εκλείψουν οι εξωτερικές παρεμβάσεις τρίτων με ενεργοποίηση της Ένωσης που μετατρέπουν τις εσωτερικές αναδιατάξεις σε περιφερειακές αναταράξεις.

«Ταυτόσημες είναι και οι θέσεις μας για τα δραματικά γεγονότα στην Λευκορωσία. Καταφέραμε πολύ γρήγορα να πάρουμε αποφάσεις που έστειλαν σαφές μήνυμα ότι ο κρατικός αυταρχισμός δεν έχει τελικά θέση στην ήπειρό μας» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης για την κρατική αεροπειρατεία στο Μινσκ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ