Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ο δικηγόρος που βοήθησε για τα χαρτιά της τη “Ρωσίδα κατάσκοπο” λέει πως δεν θυμάται την περίπτωσή της – Ποιος είναι και τι δηλώνει – ΒΙΝΤΕΟ

"Δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου", λέει ο δικηγόρος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο δικηγόρος που βοήθησε για τα χαρτιά της τη “Ρωσίδα κατάσκοπο” λέει πως δεν θυμάται την περίπτωσή της – Ποιος είναι και τι δηλώνει – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Την Ρωσίδα κατάσκοπο που αποκάλυψε η ΕΥΠ, “Μαρία Τσάλλα” ή Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, φαίνεται ότι είχε βοηθήσει το 2018 προκειμένου να γραφτεί στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου, ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο κ. Λυμεπρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Δεκατιανοί» στο ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται την υπόθεση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Ρωσίδα κατάσκοπος, απευθύνθηκε σε δύο δικηγόρους της περιοχής προκειμένου να διαβεβαιώσουν ότι είτε τη φιλοξενούσαν, είτε τη γνώριζαν επειδή μένει στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στο ληξιαρχείο. Τελικά, σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ στις 21 Δεκέμβριου του 2018 καταφέρνει και γίνεται δημότης Αλιβερίου.

«Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας» σημείωσε ο κος Λυμπερόπουλος.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, ο οποίος τυγχάνει και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΜΕΡΑ25, δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις πώς ακριβώς γνώρισε την Μαρία Τσάλλα, πώς την βοήθησε να βγάλει τα χαρτιά της ούτε εάν την φιλοξένησε στο σπίτι του, όπως έχει γίνει γνωστό.

«Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία… δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου…» είπε ο δικηγόρος.

Ο ίδιος ο κ. Λυμπερόπουλος δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν ούτε τον έχουν καλέσει κανείς από τις αρμόδιες αρχές.

Μαρία Τσάλλα: “Δεν προκύπτει λάθος της υπηρεσίας” λέει η αρμόδια υπάλληλος για τις εγγραφές στο δημοτολόγιο

Η ιστοσελίδα evima.gr επικοινώνησε με τον αρμόδια υπάλληλο που είναι υπεύθυνη για τις εγγραφές στο δημοτολόγιο, η οποία υποστήριξε ότι η υπηρεσία έκανε άψογα τη δουλειά της και δεν προκύπτει καμία παράλειψη ή λάθος.

Όπως ανέφερε, η «Μαρία Τσάλλα» προσήλθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δηματολόγιο ενώ είχε και ληξιαρχική πράξη.

«Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα, ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία. Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα» είπε η υπάλληλος σημειώνοντας ότι η Ρωσίδα κατάσκοπος διέθετε και διαβατήριο.

Η υπάλληλος ανέφερε ότι η «Μαρία Τσάλλα» μετέβη στην υπηρεσία του δήμου με δύο δικηγόρους ο ένας εκ των οποίων είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος ο οποίος, κατα την περιγραφή της, εξυπηρέτησε την Ρωσίδα εξηγώντας την διαδικασία στα Αγγλικά και για την ανάγκη προσκόμισης μισθωτήριου το οποίο και εισέφερε στην υπηρεσία η «Μάρια Τσάλλα» με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία εγγραφής στο δηματολόγιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ