Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Σύνταγμα: Λουκέτο της ΑΑΔΕ σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα – Δεν διαβίβασε 21.100 αποδείξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 56.000 ευρώ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύνταγμα: Λουκέτο της ΑΑΔΕ σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα – Δεν διαβίβασε 21.100 αποδείξεις – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε κατάστημα πολυεθνικής εταιρείας και συγκεκριμένα σε γνωστή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην πώληση ρούχων στο Σύνταγμα, μπήκε το πρωί της Δευτέρας λόγω μη διαβιβασμού των αποδείξεων.

Πιο συγκεκριμένα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ που επισκέφθηκαν το κατάστημα με βάση τα στοιχεία που είχαν στα tablet τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive (που εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων), εντόπισαν ταμειακές μηχανές που είχαν διακόψει τη διασύνδεσή τους με την Ανεξάρτητη Αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, το συγκεκριμένο κατάστημα από τις 15 Ιανουάριου ως τις 12 Ιουνίου 2024, έκοψε αλλά δεν διαβίβασε 21.100 αποδείξεις, αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ.

Στην αναφερόμενη επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 56.000 ευρώ και στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες.

Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εξετάζουν και τις κινήσεις των υπόλοιπων καταστημάτων που ανήκουν στη γνωστή αλυσίδα ρούχων, για να διευκρινιστεί αν έχουν σημειωθεί αντίστοιχες παραβάσεις.

λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε κατάστημα πολυεθνικής

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ