Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Συνάντηση Ρουπακιώτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση Ρουπακιώτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό (video)

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τους ενημερώσει για την εκλογική διαδικασία.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε σε εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης:

«Ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας ότι το υπουργείο Εσωτερικών με τις υπηρεσίες του είναι πανέτοιμο, κατά κυριολεξία να οργανώσει στην εντέλεια τις εθνικές εκλογές. Αναμφισβήτητα συνεργάζεται και με άλλα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και υπηρεσίες άλλων φορέων, Περιφερειών, Δήμων, Δικαστικών Ενώσεων, Δικηγορικών Συλλόγων, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οργανώνουμε διαδικασία εκλογική, με ηρεμία, με όση δυνατή ταχύτητα και αξιοπιστία αυτονόητη, με τη συλλογή και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, χωρίς καθυστέρηση.

Εκείνο όμως που, πρέπει να γίνει κατανοητό από την ελληνική κοινωνία είναι ότι πρέπει οι ελληνίδες και οι έλληνες να έρθουν ψηφίσουν, να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους, τις εκλογικές, τις πολιτικές. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εγγενείς δυσχέρειες, ωστόσο δεν είναι λόγια βροντερά το να λέμε ότι αυτή είναι η ύψιστη στιγμή της δημοκρατίας, έχει ανάγκη το δημοκρατικό μας σύστημα να το στηρίξουμε. Όταν αυτό είναι ενισχυμένο παράγει και διασφαλίζει δικαιώματα, όταν είναι αποδυναμωμένο τα δικαιώματα αμφισβητούνται και καταργούνται. Σας ευχαριστώ».

Νωρίτερα, ο κ. Ρουπακιώτης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαπίστωσε:

«Υπάρχει μια ανησυχία σε χώρες της Ευρώπης. Σκιάζεται αυτό το όραμα και τείνουν να επικρατήσουν σε κάποιες χώρες ιδέες μακριά από τους θεσμούς μιας δημοκρατικής οργάνωσης της Πολιτείας, ελεύθερης έκφρασης της κοινωνίας, με βάση τους κανόνες της Δημοκρατίας όπως αυτή έχει ενδυναμωθεί στην διάρκεια εκατονταετιών. Και γι’ αυτό τον λόγο και η συμμετοχή στις εκλογές των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολύ θα θέλαμε να δώσει ένα δείγμα ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες, η ελληνική κοινωνία, με την μικρότερη αποχή».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ θερμώς για την ενημέρωση. Παρακαλώ να μεταφέρετε τις ευχαριστίες όλων μας, και εμού προσωπικώς, προς το στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου Εσωτερικών για τον άψογο τρόπο προετοιμασίας και αυτών των Εκλογών. Θέλω να τονίσω μόνο τούτο, προσθέτοντας σ’ αυτά που είπατε προηγουμένως: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθε η ώρα των Πολιτών.  Και, κατά μεγάλο μέρος, η ευρωστία της Αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας εξαρτάται από την συμμετοχή των Πολιτών, κάθε φορά που η συμμετοχή αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως είναι άλλωστε και αυτή η κορυφαία συμμετοχή στις Εκλογές, με βάση την Δημοκρατική Αρχή.  Και ιδίως ως προς τις Εκλογές, όλοι οι Πολίτες πρέπει να έχουμε κατά νου την θεμελιώδη διάταξη του άρθρου 1 παρ.3 του Συντάγματος: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.  Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ