Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Οργή των συγγενών θυμάτων στη δίκη για το Μάτι: “Ερωτηματικά για κρυφές επιδιώξεις κάποιων, αλλά και για τα αντανακλαστικά της έδρας”

«Όλα τα ανωτέρω δεν αποτελούν καλούς οιωνούς για μια δίκαιη δίκη, η οποία είναι το ελάχιστο, που απαιτούμε, μετά τις αβελτηρίες και τις σκοπιμότητες τις οποίες έχουμε διακρίνει σε μέχρι τώρα δικαστικούς λειτουργούς», καταλήγουν οι συγγενείς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οργή των συγγενών θυμάτων στη δίκη για το Μάτι: “Ερωτηματικά για κρυφές επιδιώξεις κάποιων, αλλά και για τα αντανακλαστικά της έδρας” eurokinissi
Διεκόπη για τις 16 Ιουλίου η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έπειτα από το διορισμό συνηγόρου στον κατηγορούμενο Ιωάννη Φωστιέρη.
Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να ενημερωθεί ο συνήγορος του κατηγορουμένου επί της δικογραφίας, ενώ η πρόεδρος της έδρας σημείωσε πως οι συνεδριάσεις θα είναι καθημερινές τον Ιούλιο, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο συνεδριάσεων και τον Αύγουστο.
Έπειτα από τη σημερινή δικάσιμο, ακολούθησε ανακοίνωση των συγγενών θυμάτων και εγκαυματιών από την πυρκαγιά στην οποία επισημαίνουν ότι υπήρξαν γεγονότα τα οποία «προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά και οργή ».
Ειδικότερα, αναφέρουν ότι «προκύπτουν ερωτηματικά για κρυφές επιδιώξεις κάποιων, αλλά και για τα αντανακλαστικά της έδρας.»
Συγγενείς θυμάτων τραγωδίας στο Μάτι

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Ολόκληρη η ανακοίνωση των συγγενών

«Για τις 16 Ιουλίου 2024 διέκοψε το Α΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, το οποίο εκδικάζει το έγκλημα στους 5 οικισμούς της Αν. Αττικής στις 23/7/18. Σύμφωνα με την πρόεδρο της έδρας, μετά τις 16/7, θα συνεδριάζει, καθημερινά. Ενώ, οι καταθέσεις των μαρτύρων αναμένεται να ξεκινήσουν την επομένη, στις 17 Ιουλίου. Σήμερα, ορίστηκαν και οι 2 συνήγοροι για το συγκεκριμένο κατηγορούμενο, Φωστιέρη, ο οποίος, χθες, προσήλθε άνευ συνηγόρου υπεράσπισης… Ωστόσο, ως Σύλλογος θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής, που προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά και οργή στους συγγενείς των θανόντων και στους εγκαυματίες:

✓ Η επιφύλαξη του Δικαστηρίου, να μην οριστεί δικάσιμος ανήμερα της Μαύρης Επετείου, στις 23/7, μετά από αίτημα της δικηγόρου υποστήριξης κατηγορίας κ. Σοφίας Χαμηλοθώρη και την καθολική αποδοχή από τις δυο πτέρυγες της αίθουσας.

  • Η Πρόεδρος του Εφετείου έχει κληρωθεί και στην παράλληλη δίκη, η οποία αφορά τους εγκαυματίες, που δεν εντάχθηκαν στην κύρια δίκη, γεγονός που προκαλεί δυσμενείς συνειρμούς σχετικούς με την Πρόεδρο του πρωτόδικου δικαστηρίου. Η παράλληλη δίκη δεν έχει ακόμη δικαστεί ούτε στον πρώτο βαθμό και μάλιστα την ανέβαλε η ίδια η Πρόεδρος! Ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά πως αναπόφευκτα θα οδηγηθεί σε παραγραφή.
  • Οι 7 ανώτατοι δικαστικοί του Ά Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση, αντελήφθησαν λίγο πριν τις 15:00, ότι ένας από τους κατηγορούμενους στερείτο δικηγόρου υπεράσπισης, όπως οφείλει, γεγονός, που αποτελεί λόγο ακυρότητας της όλης διαδικασίας, σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα. Ευλόγως, προκύπτουν ερωτηματικά για κρυφές επιδιώξεις κάποιων, αλλά και για τα αντανακλαστικά της έδρας.
  • Τέλος, η αναπληρωματική Πρόεδρος του Δικαστηρίου δήλωσε κώλυμα και αντικαταστάθηκε στις 3 το μεσημέρι, λόγω εμπλοκής της με δικηγόρους στήριξης της κατηγορίας, αλλά και της υπεράσπισης. Αυτό, αλήθεια, δεν το αντιλήφθηκε μετά την κλήρωσή της για τη συγκεκριμένη δίκη;

Όλα τα ανωτέρω δεν αποτελούν καλούς οιωνούς για μια δίκαιη δίκη, η οποία είναι το ελάχιστο, που απαιτούμε, μετά τις αβελτηρίες και τις σκοπιμότητες τις οποίες έχουμε διακρίνει σε μέχρι τώρα δικαστικούς λειτουργούς. Αυτούς, που όφειλαν να δεχθούν την πρόταση του ανακριτή Θ. Μαρνέρη να χαρακτηριστεί, όχι πλημμέλημα, αλλά κακούργημα, το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018.

Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ