Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι καταγγελίες των οικογενειών για το γηροκομείο «κολαστήριο» των Χανίων

Σοκαριστικές καταγγελίες υπέβαλε με αναφορά της στον Άρειο Πάγο η δικηγόρος οικογενειών, που είχαν αναθέσει τη φροντίδα ηλικιωμένων δικών τους ανθρώπων στο γηροκομείο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι καταγγελίες των οικογενειών για το γηροκομείο «κολαστήριο» των Χανίων

Ενστάσεις για τη στάση της Περιφέρειας Κρήτης και της αντιπεριφέρειας Χανίων, που είναι οι εποπτεύουσες αρχές για τους όρους λειτουργίας του γηροκομείου, διατυπώνει στην αναφορά της προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη.

Εκπροσωπώντας τις οικογένειες των τροφίμων στο γηροκομείο Χανίων, η δικηγόρος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «όταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς το νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της περιφέρειας.

Ειδικότερα, η κυρία Παπαδάκη εξέφρασε για τους λόγους αυτούς μετά την υποβολή της αναφοράς την έκπληξή της για τις δηλώσεις από την πλευρά των δικηγόρων του γηροκομείου. «Επίσης οι ύποπτοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές, ενώ υπάρχουν μηνύσεις, καταγγελίες κλπ ήδη από το 2009 και δεν μπορούν να παραβλεφθούν από την εποπτεύουσα αρχή. Οι δικηγόροι των υπόπτων αναφέρονται και στο θέμα της πυρασφάλειας, οτι οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα. Πως γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια» τόνισε, σχολιάζοντας τις αναφορές των συνηγόρων των ιδιοκτητών και διοικούντων το γηροκομείο. ΧΑΝΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

«Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν. Επίσης όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνουν στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος.

Το στάδιο αυτό δεν είναι το στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μάρτυρες υπεράσπισης και ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο» κατέληξε η κυρία Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ