Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Χάρης Κονδύλης-Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ.Α.: «ΔΙΕΚΔΙΚΩ Δικαιοσύνη για όλους τους δικηγόρους»

Δήλωση Υποψηφιότητας Χάρη Κονδύλη για την Προεδρία του Δ.Σ.Α.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χάρης Κονδύλης-Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ.Α.: «ΔΙΕΚΔΙΚΩ Δικαιοσύνη για όλους τους δικηγόρους»

Δημοκρατία θα πει Δικαιοσύνη. Τα τελευταία χρόνια, όμως η απονομή δικαίου για το ίδιο το δικηγορικό επάγγελμα έχει χαθεί.

Η υποβάθμιση είναι αδιαμφισβήτητη και προέρχεται τόσο από την Πολιτεία όσο και από δικές μας αστοχίες. Το κύρος του επαγγέλματος έχει τρωθεί, ενώ το κράτος συνεχίζει να αγνοεί τους δοκιμαζόμενους δικηγόρους για τους οποίους ουδεμία στήριξη δεν προσφέρθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας και των κλειστών Δικαστηρίων.

Τα μειωμένα εισοδήματα έχουν οδηγήσει στο περιθώριο μεγάλο αριθμό συναδέλφων, ιδιαίτερα των νεότερων, οι εργασιακές σχέσεις έχουν απορρυθμιστεί, ενώ ζητούνται από όλους να παρέχουν περισσότερα με λιγότερα μέσα. Η παραγωγικότητα του δικηγόρου στην εποχή της διαδικτυακής τεχνολογίας εμποδίζεται από μια αυτιστική οπισθοδρόμηση που αυξάνει τον «χαμένο» χρόνο και από τον «βολικό» παραγοντισμό που εξανεμίζει τις ελπίδες για αλλαγή και εξέλιξη.

Προσωπικά, δεν συμβιβάστηκα ποτέ με την στρατηγική του “αυτόματου πιλότου”. Δραστηριοποιήθηκα από νωρίς τόσο στην Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων όσο και μετέπειτα στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οπου διετέλεσα Αντιπρόεδρος από το 2018 μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και Πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεματικής από το 2018.

Οι πολιτικές που προώθησα την περίοδο αυτή, βασίστηκαν σε τρεις άξονες:

  1. Την βελτίωση της καθημερινότητας του Δικηγόρου (προκήρυξη για την αναβάθμιση του ΙΣΟΚΡΑΤΗ, βρεφονηπιακός σταθμός, προώθηση e-justice)
  1. Την προστασία των πιο αδύναμων και ευάλωτων δικηγόρων (προτάσεις για κατοχύρωση του θεσμού του συνεργάτη δικηγόρου)
  1. Την εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση (αναμόρφωση της άσκησης και ίδρυση Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης και επιμόρφωσης δικηγόρων)

Σήμερα ΔΙΕΚΔΙΚΩ τον θεμελιώδη μετασχηματισμό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Χρειαζόμαστε έναν αναπτυξιακό φορέα, όχι έναν διαχειριστικό Σύλλογο, προβλέψιμο και αναποτελεσματικό. Έναν Σύλλογο που θα βγαίνει δυναμικά μπροστά, θα εκπροσωπεί ισότιμα όλα τα μέλη του χωρίς διακρίσεις, θα τοποθετείται στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και θα δίνει πραγματικές λύσεις. Έναν Σύλλογο που οι πραγματικοί εντολείς του θα είναι τα μέλη του.

Οφείλουμε να αναδείξουμε τον λειτουργηματικό χαρακτήρα της δικηγορίας και μέσα από την κοινή συμπόρευση να αλλάξουμε τη σχέση πολίτη-δικηγόρου και να ηγηθούμε του αγώνα για την προστασία του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην πράξη όχι στα λόγια. Η αξιοσύνη, η υπευθυνότητα και η ανθρωπιά πρέπει να επιβραβεύονται και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έχοντας τις ίδιες σκέψεις, προβληματισμούς και την ίδια καθημερινή αγωνία για το μέλλον της δικηγορίας μας, όπως και εσείς, ΔΙΕΚΔΙΚΩ την ψήφο σας, θέλοντας να εκφράσω στο Δ.Σ.Α. το αίτημα για Ανανέωση, επαγγελματική Δράση και Αλλαγή της συνδικαλιστικής πρακτικής.

ΔΙΕΚΔΙΚΩ ένα Σύλλογο πρωτοπόρο, που θα σταθεί στο πλευρό ΟΛΩΝ των Δικηγόρων, χωρίς διακρίσεις, απαιτώντας από την πολιτεία αυτά που δικαιούμαστε.

ΔΙΕΚΔΙΚΩ ως μαχόμενος δικηγόρος, να ανακτήσουμε το χαμένο μας κύρος, να αναβαθμίσουμε το επάγγελμά μας και να το εντάξουμε στη νέα ψηφιακή εποχή, να θυμηθούμε τους λόγους για τους οποίους επιλέξαμε να γίνουμε δικηγόροι,

«ΔΙΕΚΔΙΚΩ περισσότερα στην πράξη» γιατί τα αξίζουμε.

Με εκτίμηση

Χάρης Θ. Κονδύλης

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ.Α. με τον Συνδυασμό «ΔΙΕΚΔΙΚΩ περισσότερα στην πράξη»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ