Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Νέα προϊσταμένη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών η Μαρία Γκανέ

Η έμπειρη εισαγγελική λειτουργός έλαβε τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των συναδέλφων της για την αντικατάσταση του Ι. Μωραϊτάκη που προήχθη σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου- Αναπληρωτής προϊστάμενος ο δεύτερος σε ψήφους Κων/νος Τζαβέλας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα προϊσταμένη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών η Μαρία Γκανέ

Η εξαιρετικά έμπειρη εισαγγελέας Εφετών Μαρία Γκανέ είναι η νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, στις εμβόλιμες εκλογές που διεξήχθησαν μόνο στο Εφετείο της Αθήνας, εξαιτίας της προαγωγής του νυν προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ι. Μωραϊτάκη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η κα Γκανέ επικράτησε στην εκλογική διαδικασία λαμβάνοντας 46 ψήφους, ενώ ακολούθησαν ο εισαγγελέας Κων/νος Τζαβέλας με 22 και η εισαγγελέας Ελένη Καρκαμπούνα με 15. Ετσι την θέση καταλαμβάνει η κα Γκανέ με αναπληρωτή της τον κ. Τζαβέλλα.

Εμπειρία

Οι εκλογές στην μεγαλύτερη εισαγγελία Εφετών της χώρας ήταν εμβόλιμες και στην νεα προϊσταμένη θα παραδώσει ο αρχαιότερος εισαγγελέας Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλος που ασκούσε χρέη προϊσταμένου τις τελευταίες 10 μέρες.

Η κ. Γκανέ έχει 33 χρόνια υπηρεσία και έχει περάσει απο όλα τις εξαιρετικά απαιτητικές θέσεις υπηρεσίας και στους 2 βαθμούς δικαιοδοσίας των ελληνικών δικαστηρίων. Θεωρείται εξαιρετικά έμπειρη καθώς έχει χειριστεί πλειάδα σοβαρών υποθέσεων. Είναι σύζυγος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Ασπρογέρακα.

Η θητεία της θα διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο του 2022 , οπότε και θα γίνουν εκλογές προϊσταμένων σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ