Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Βροχή ανακοινώσεων Αλέξη Κούγια και Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Η απάντηση του δικηγόρου στην απάντηση της Ενωσης

Νέα απάντηση του γνωστού ποινικολόγου στην ανακοίνωση της Ένωσης που τοποθετήθηκε στην ανακοίνωσή του . Επαναλαμβάνει τους λόγους αποστασιοποιήσεως του από αυτήν.Το ρήγμα μεταξύ των δύο πλευρών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βροχή ανακοινώσεων Αλέξη Κούγια και Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Η απάντηση του δικηγόρου στην απάντηση της Ενωσης

Σε μία ιδιότυπη διελκυστίνδα εξελίσσεται η ανταλλαγή ανακοινώσεων με αφορμή την αρχική δήλωση την περασμένη Παρασκευή του γνωστού δικηγόρου, Αλέξη Κούγια, σύμφωνα με την οποία παύει να έχει οποιαδήποτε σχέση με την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Ο κ. Κούγιας είχε αναφερθεί ακόμα και στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της, όμως πλέον – βάσει των ισχυρισμών του – δεν επιθυμεί καμμία σχέση μαζί της καθώς διακρίνει “συνδικαλιστικές μικροσκοπιμότητες” και “διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο”( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ)

Νέα ΚΥΑ για τα δικαστήρια

eurokinissi

Η απάντηση της Ένωσης

Ακολούθησε η απάντηση της Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων. «Παύεις να έχεις σχέση με κάποιον, μόνο εφόσον είχες σχέση» δήλωσε με ανακοίνωσή της. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα η Ένωση ανέφερε πως ο Αλέξης Κούγιας «… ποτέ δεν είχε υπογράψει το ιδρυτικό καταστατικό, όπως είχαν κάνει ο αείμνηστος ο Νίκος Μαυρομάτης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Βασίλης Ταουξής, ο Γρηγόρης Τσόλιας, ο Θόδωρος Μαντάς και πολλοί άλλοι. Ποτέ στη συνέχεια δεν γράφηκε ως μέλος στην Ένωση μας, καταβάλλοντας, όπως απαιτείται, το τέλος εγγραφής των 2 ευρώ και τη συνδρομή των 5 ευρώ»,. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ)

«Και βέβαια ποτέ δεν συμμετείχε σε κάποια διαδικασία αρχαιρεσιών, ούτε και ποτέ κανένας τον πρότεινε για Πρόεδρο, όπως διατείνεται, ούτε εκλέγεται το ΔΣ και ο Πρόεδρος με προτάσεις, αλλά με «χαμηλότατου επιπέδου» (κατά τον κ.Κούγια) δημοκρατικές διαδικασίες και αρχαιρεσίες, στις οποίες μάλιστα (όπως πριν από ένα χρόνο) συμμετείχαν πάνω από 1500 συνάδελφοι» επισημαινόταν στην ανακοίνωση της Ένωσης.

«Παρά την αντιπαράθεση και σε πείσμα πολλών που θα ήθελαν την διάλυση της, παραμένει ενωμένη και δυνατή και αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς σε όλο το νομικό κόσμο, καθόσον είναι η μεγαλύτερη (σε αριθμό μελών) δικηγορική επιστημονική ένωση της χώρας μετά τους δικηγορικούς συλλόγους, Αθηνών και Θεσσαλονίκης με πάνω από 3.000 μέλη πανελλαδικά» κατέληγε.

Στην αντεπίθεση ο Αλ. Κούγιας

Και πριν λίγες ώρες ήρθε η ανταπάντηση από τον Αλέξη Κούγια, στην οποία κάνει λόγο για «το χαμηλό επίπεδο της απαντήσεώς σας (σ.σ. της Ένωσης) ίσως θα έπρεπε να είναι η μοναδική μου απάντηση». Ωστόσο, δηλώνει πως δεν θέλει να αφήνει κάτι αναπάντητο.

«Ο λόγος, για τον οποίο έκανα τη δήλωση αποστασιοποιήσεώς μου, είναι ένας και μοναδικός. Ενώ ο σκοπός της δημιουργίας της Ενώσεως ήταν η συμμετοχή σε αυτή των πραγματικών μαχομένων ποινικολόγων, εσείς την καταντήσατε λαϊκό πανηγύρι, όπου χωρίς καμία σχεδόν παρουσία σε ποινικά Δικαστήρια γίνεται μέλος ο οποιοσδήποτε δηλώνει ποινικολόγος, και το μόνο, το οποίο με επιτυχία μεθοδεύετε, είναι να παραπλανώνται και να συμμετέχουν επίλεκτοι Εισαγγελείς» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Ο ίδιος παραπέμπει όσον αφορά το ποιος ήταν ο εμπνευστής και ουσιαστικά ο συνιδρυτής αυτής της Ενώσεως, «στην καταγεγραμμένη στα πρακτικά τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Ενώσεως και Επιτίμου Προέδρου αυτής Βασιλείου Ταουξή στο συνέδριο της Καλαμάτας». Και για το θέμα καταβολής συνδρομής στην Ένωση, προσθέτει: «Αλίμονο αν αποκτά τον τίτλο του ποινικολόγου αυτός που πληρώνει συνδρομή των 5€ το μήνα, συμμετέχοντας σε μια αυτοαποκαλούμενη Ένωση Ποινικολόγων. Ο τίτλος του ποινικολόγου δεν εξαρτάται ούτε από συνδρομές, ούτε από συμμετοχή σε Ενώσεις».

Κούγιας για υπόθεση Σεμέδο: Δεν είναι η 17χρονη στο χυδαίο βίντεο

eurokinissi

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωσή του

“Το χαμηλό επίπεδο της απαντήσεώς σας ίσως θα έπρεπε να είναι η μοναδική μου απάντηση. Όμως επειδή δεν μου αρέσει ποτέ να αφήνω κάτι αναπάντητο, για τελευταία φορά και δεν θα επανέλθω, θέλω να σας δηλώσω τα εξής:

Για το ποιος ήταν ο εμπνευστής και ουσιαστικά ο συνιδρυτής αυτής της Ενώσεως, σας παραπέμπω στην καταγεγραμμένη στα πρακτικά τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Ενώσεως και Επιτίμου Προέδρου αυτής Βασιλείου Ταουξή στο συνέδριο της Καλαμάτας, στο οποίο προήδρευσα. Εκεί, όπως θυμάστε, ο Βασίλης Ταουξής, συγκινημένος, αναφέρθηκε σε μένα και στον αείμνηστο Νίκο Μαυρομάτη ως εμπνευστές και συνιδρυτές αυτής της Ενώσεως.

Όσο για το μέρος της ανακοίνωσης – απαντήσεώς σας ότι ποτέ δεν ήμουν μέλος και ότι ποτέ δεν πλήρωσα το τέλος εγγραφής των 2€ και τη συνδρομή των 5€, μόνο και μόνο αυτή η απάντησή σας αποδεικνύει το χαμηλό επίπεδο, στο οποίο έχετε οδηγήσει την Ένωση.

Αλίμονο αν αποκτά τον τίτλο του ποινικολόγου αυτός που πληρώνει συνδρομή των 5€ το μήνα, συμμετέχοντας σε μια αυτοαποκαλούμενη Ένωση Ποινικολόγων. Ο τίτλος του ποινικολόγου δεν εξαρτάται ούτε από συνδρομές, ούτε από συμμετοχή σε Ενώσεις. Είναι τίτλος που κατακτάται με τη βαθιά γνώση του Ποινικού Δικαίου και τη μεταφορά αυτής της γνώσεως στα ποινικά Δικαστήρια όλης της χώρας, όπου σε συνεργασία με τους ποινικούς Δικαστές και τους Εισαγγελείς απονέμεται ποινική Δικαιοσύνη και εξασφαλίζεται η κοινωνική ειρήνη.

Δεν απεργούν αύριο εκπαιδευτικοί

eurokinissi

Ο λόγος, για τον οποίο έκανα τη δήλωση αποστασιοποιήσεώς μου, είναι ένας και μοναδικός. Ενώ ο σκοπός της δημιουργίας της Ενώσεως ήταν η συμμετοχή σε αυτή των πραγματικών μαχομένων ποινικολόγων, εσείς την καταντήσατε λαϊκό πανηγύρι, όπου χωρίς καμία σχεδόν παρουσία σε ποινικά Δικαστήρια γίνεται μέλος ο οποιοσδήποτε δηλώνει ποινικολόγος, και το μόνο, το οποίο με επιτυχία μεθοδεύετε, είναι να παραπλανώνται και να συμμετέχουν επίλεκτοι Εισαγγελείς, όπως ο κ. Πλειώτας και ο κορυφαίος των κορυφαίων κ. Κατσιρώδης, επίλεκτοι Δικαστές, όπως η τέως Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων κα Στενιώτη και ο Αρεοπαγίτης κ. Τράγκας, και κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και πραγματικοί ποινικολόγοι, όπως είμαι εγώ, που δεν κατέκτησα αυτό τον τίτλο μέσα από τη συμμετοχή μου σε ενώσεις, γι’ αυτό άλλωστε με παρακαλέσατε να προεδρεύσω σε δύο συνέδρια, αλλά δυστυχώς όλους εμάς μας χρησιμοποιείτε για ταπεινούς ιδιοτελείς συνδικαλιστικούς σκοπούς, φτάνοντας στο κατάντημα για την καρέκλα του συμβούλου να διασύρεστε ενώπιον Δικαστών για διορισμούς προσωρινών διοικήσεων και με απώτερο παρόντα στόχο μόνο τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την έκβαση των οποίων θέλετε να επηρεάσετε.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Μέλη του ΔΣ, ο ποινικολόγος είναι εξαιρετική περίπτωση του δικηγορικού λειτουργήματος και αλίμονο αν αυτό τον τίτλο τον αποκτούν τόσο εύκολα ακόμη και νεαρότατοι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο ΔΣ, χωρίς καμία σχεδόν παρουσία στα ποινικά Δικαστήρια, εκτοξεύοντας τον αριθμό των ποινικολόγων στους 3.000, όπως υπερηφανεύεστε.

Τέλος για την αναφορά στην απάντησή σας ότι κανείς δεν μου ζήτησε ποτέ να γίνω πρόεδρος της Ενώσεώς σας, θα σας παρακαλούσα να ρωτήσετε το νυν πρόεδρο της Ενώσεως για το πόσες φορές ενώπιον πόσων πραγματικών ποινικολόγων μού ζήτησε παραμονές των εκλογών της Ενώσεως να τεθώ επικεφαλής της κινήσεως, η οποία τελικά κέρδισε αυτές τις εκλογές, και να σας ενημερώσει για το πόσες φορές αρνήθηκα και με ποια επιχειρηματολογία.

Θέλω να σας παρακαλέσω να παύσετε να υποβαθμίζετε καθημερινά την έννοια και το ρόλο του πραγματικού ποινικολόγου, τον οποίο εγώ υπηρετώ ανελλιπώς στα Δικαστήρια όλης της χώρας καθημερινά, σχεδόν 50 χρόνια.

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ