Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Δημ. Αναστασόπουλος: «Έμπρακτη αναγνώριση λάθους σημαίνει να πάρεις επιτέλους μέτρα που τόσο καιρό έχεις αρνηθεί»

"Προτείναμε: άμεση ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., δημόσια μετάδοση των συνεδριάσεων μας, άμεση δημοσιοποίηση όλων των Πρακτικών, άμεση δημιουργία εφαρμογής "διαύγειας" για όλα τα έξοδα του Συλλόγου μας και νέους κανόνες διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα" επισημαίνει ο κύριος Αναστασόπουλος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημ. Αναστασόπουλος: «Έμπρακτη αναγνώριση λάθους σημαίνει να πάρεις επιτέλους μέτρα που τόσο καιρό έχεις αρνηθεί»

Καταψηφίστηκε η πρόταση μας για θεσμική θωράκιση του Συλλόγου μας, διαφάνεια και λογοδοσία

Για το χθεσινό Δ.Σ.: αν δινόταν στη δημοσιότητα το βίντεο με τη συνεδρίαση θα ήταν σε θέση ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του, τόσο για την αξιοπιστία του καθενός μας όσο και για το τι πραγματικά συμβαίνει (βέβαια εδώ και 3 χρόνια δεν μας δίνονται ούτε καν τα Πρακτικά των Δ.Σ., τι να λέμε!).

Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους, όπως επιβάλουν οι αρχές, οι αξίες και οι παραδόσεις του δικηγορικού σώματος: απόλυτη καταδίκη, να καταβληθούν τα ποσά των προστίμων από τους υπαιτίους ως δωρεά στο Ε.Σ.Υ. ώστε να μη δίνεται η εικόνα της άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τον απλό πολίτη και, κυρίως, ψήφιση μέτρων που θα θωρακίσουν θεσμικά το Συμβούλιο μας και τον θεσμό του Προέδρου, αποκαθιστώντας τη σχέση εμπιστοσύνης με τα μέλη μας, μέσω της συνεχούς λογοδοσίας μας. Συγκεκριμένα προτείναμε: άμεση ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., δημόσια μετάδοση των συνεδριάσεων μας, άμεση δημοσιοποίηση όλων των Πρακτικών, άμεση δημιουργία εφαρμογής “διαύγειας” για όλα τα έξοδα του Συλλόγου μας και νέοι κανόνες διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα.

Η θέση μας αυτή, ως συνδιαμορφώθηκε από κοινού με τον Σύμβουλο Ν.Κουτκιά, έλαβε τέσσερις ψήφους (Δ.Αναστασόπουλος, Ν.Κουτκιάς, Ζ.Σταυρόπουλος, Θ.Καμπαγιάννης).

Έμπρακτη αναγνώριση λάθους σημαίνει να πάρεις επιτέλους μέτρα που τόσο καιρό έχεις αρνηθεί.

Ωστόσο, η πλειοψηφία του Δ.Σ. καταψήφισε για ακόμα μια φορά τις προτάσεις αυτές αρκούμενη σε ρηματικές διακοινώσεις, στρουθοκαμηλισμό και κριτική σε όσους έκαναν κριτική. Και σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των συναδέλφων με ετεροχρονισμένη ανακοίνωση της παραίτησης αντιπροέδρου, ενώ είχαν μεσολαβήσει ήδη δύο Δ.Σ. από την πραγματοποίηση της, και η οποία βεβαίως έγινε αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει τις νέες «συμμαχίες». Ένα Δ.Σ. έρμαιο των εσωτερικών συσχετισμών του και των μικροπολιτικών επιδιώξεων του, αποκομμένο από τα μέλη του και την κοινωνία.

ΥΓ: η πλειοψηφία ακόμα δεν έχει συμφωνήσει στο κείμενο που έχει ήδη ψηφίσει. Αρκεί που ψήφισε σύμφωνα με τη γραμμή.

Υγ: το ψήφισμα μας, όπως τέθηκε προς ψήφιση στο ΔΣ, θα αναρτηθεί στο site και του ΔΣΑ.

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι Δικηγόρος, Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

*Aνάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό του FB

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ