Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Ιωάννης Σαμέλης: Δήλωση Υποψηφιότητας για τον ΔΣΑ – Γιατί με τον Θέμη Σοφό

Κατέρχεται ως υποψήφιος Σύμβουλος για το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Εργατικοί»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιωάννης Σαμέλης: Δήλωση Υποψηφιότητας για τον ΔΣΑ – Γιατί με τον Θέμη Σοφό samelis

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατόπιν 20 ετών μαχόμενης δικηγορίας, δραστηριοποιούμενος κυρίως με ζητήματα φορολογικού/οικονομικού δικαίου και εγκληματών φοροδιαφυγής, αποφάσισα να συμβάλω στην προσπάθεια για αναβάθμιση του λειτουργήματός μας μέσω του Συλλόγου μας, ως υποψήφιος Σύμβουλος για το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Εργατικοί» υπό την ηγεσία του Θέμη Σοφού.

Παρατηρώ με θλίψη την συνεχή απαξίωσή μας από όλους τους θεσμικούς φορείς, με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή: Κυβερνήσεις που συνεχώς νομοθετούν εις βάρος μας και ταυτόχρονα μας στοχοποιούν με όρους κοινωνικού αυτοματισμού. Εκπρόσωποι της Δικαστικής εξουσίας που συχνά μας υποτιμούν καλυπτόμενοι από την ισχύ της έδρας, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας αναμένουν έκδοση αποφάσεων και η ταχεία απονομή δικαιοσύνης παραμένει ανέκδοτο. Δικαστικοί γραμματείς και δημόσιοι υπάλληλοι που απροκάλυπτα μας αποστρέφονται και μας περιφρονούν, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι τους, για να γίνει η ζωή μας ακόμη δυσκολότερη, καίτοι θεωρητικώς έχουν ταχθεί στο να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Ταυτόχρονα, ο δικηγορικός κόσμος πλήρωσε δυσανάλογα μεγάλο μερίδιο από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, είτε με εξοντωτικά νομοθετήματα όπως η επιβολή ΦΠΑ στον ανώτατο συντελεστή και ο αντισυνταγματικός πλέον Νόμος Κατρούγκαλου, είτε με λανθασμένες αντιδράσεις, όπως ήταν οι μακροχρόνιες αποχές από τα καθήκοντά μας, ακόμη και για θέματα που αφορούσαν άλλες ομάδες πολίτων, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, τιμωρώντας τελικώς αυτούς που βιοπορίζονται από την άσκηση της δικηγορίας, και όχι αυτούς που στρέφονταν εναντίον μας. Η πανδημία με ουσιαστική αναστολή απονομής της δικαιοσύνης αποτέλεσε τελειωτικό χτύπημα για την δικηγορία, πολλώ δε μάλλον που ο κλάδος μας δεν έλαβε ουσιαστική βοήθεια από την Πολιτεία.

Δυστυχώς, οι απαντήσεις που δώσαμε ως δικηγορικό σώμα στις επιθέσεις που δεχθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν ικανές να αντιστρέψουν την εις βάρος μας πορεία! Δεν μπορούμε όμως να μην αντιδράσουμε σε αυτά, που μας πλήττουν όλους, και κυρίως τους νέους μας! Δεν γίνεται να ανεχθούμε να καταντήσει η δικηγορία προνόμιο των λίγων, των πλουσίων, και των ισχυρών, πρέπει να αγωνιστούμε να σταματήσει η απαξίωσή μας. να ανακτήσουμε το κύρος και την αξιοπρέπειά μας και ο δικηγόρος να είναι ο κυματοθραύστης απέναντι στην αδικία . Ταυτόχρονα να ανοίξουμε δρόμους για τις νέες γενιές, για αυτούς που έρχονται, ώστε να δώσουν και ουσιαστικό νόημα και στην δική μας πορεία.

Επιλέγω να συστρατευτώ με έναν σπάνιο άνθρωπο, οικογενειάρχη και επιστήμονα, έναν ευπατρίδη της δικηγορίας, τον Θέμη Σοφό. Τον γνώρισα στις δικαστικές αίθουσες, όπου διαπρέπει με το ήθος και τις γνώσεις του, σταθήκαμε πλάι πλάι στα σεμινάρια του ΔΣΑ υπέρ των συναδέλφων μας, όπου ανιδιοτελώς και ανυστερόβουλα προέφερε τις γνώσεις του για το κοινό καλό, θυσιάζοντας χρόνο από το γραφείο και το σπίτι του. Τον θεωρώ ως τον ικανότερο για να εκφράσει αυθεντικά την φωνή των δικηγόρων χωρίς κραυγές, και να αντισταθεί σε κάθε μορφής καταχρηστική εξουσία, με ήθος και επιχειρήματα, εκπροσωπώντας το σύνολο του επιστημονικού κόσμου! Με αίσθημα ευθύνης σας καλώ να συνταχθείτε στον αγώνα μας, ψηφίζοντας τον Θέμη Σοφό για Πρόεδρο του Δικηγορικό Συλλόγου Αθηνών, και να με τιμήσετε με την ψήφο σας ως υποψήφιο Σύμβουλο του ΔΣΑ μέσω του ψηφοδελτίου των «Εργατικών», όπου συμμετέχω δίπλα σε εξαιρετικούς συναδέλφους.

Σας ευχαριστώ, καλό αγώνα να έχουμε

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ