Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Γώγος: Εκλογές σε… άδεια Δικαστήρια

Η ζοφερή πραγματικότητα διαφέρει δραματικά από αυτό που θυμόμαστε 4 χρόνια πριν πόσο μάλλον 8 χρόνια πριν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντίνος Γώγος: Εκλογές σε… άδεια Δικαστήρια dikastiko.gr

Κωνσταντίνος Γώγος: Βρισκόμαστε μόλις μία εβδομάδα από τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, περίοδο κατά την οποία όπως όλοι θυμόμαστε άλλες χρονιές τα δικαστήρια αυτό τον καιρό θα έσφυζαν από ζωή. 

Αντιθέτως, η ζοφερή πραγματικότητα διαφέρει δραματικά από αυτό που θυμόμαστε 4 χρόνια πριν πόσο μάλλον 8 χρόνια πριν. Η δυσχερής οικονομικοκοινωνικοπολιτική κατάσταση, η περίοδος των μνημονίων και η χαριστική βολή του Covid 19 ήρθαν από ότι φαίνεται και ισοπέδωσαν ότι είχε απομείνει από τα δικαστήρια.

Ώρα εισόδου στα δικαστήρια «ενάτη πρωινή». Ώρα εξόδου από τα δικαστήρια η «δεκάτη πρωινή». Δυστυχώς, η αναβολή είναι η καθημερινότητα και η εκδίκαση των υποθέσεων η εξαίρεση. 

Ο λόγος; Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η οικονομική κατάσταση, αλλά κυρίως η αβεβαιότητα που επικρατεί. Καθώς πως να κρίνεις κάποιον ο οποίος θα προτιμήσει να «κρατήσει» τα χρήματά του για άλλες ανάγκες και να αναβάλλει το δικαστήριό του, όταν δε ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. Θα ξανακλείσουμε, δε θα ξανακλείσουμε, θα ανέβει το ρεύμα ακόμα περισσότερο, θα φτάσει η βενζίνη στα 2 ευρώ;

Και μέσα σε αυτό το χάος αβεβαιότητας έρχονται δυστυχώς οι Δικηγορικές Εκλογές. Και πολύ φοβάμαι πως η αβεβαιότητα αυτή σε συνδυασμό με τα αυξημένα κρούσματα θα έχουν σαφές αντίκρυσμα στη συμμετοχή.

Εδώ όμως είναι το κρίσιμο ζήτημα να πείσουμε ο ένας τον άλλον να πάρουμε μέρος στην εκλογική διαδικασία. Γιατί αν αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη θα αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Γιατί αν δεν πάμε να ψηφήσουμε τι δικαιολογία θα έχουμε όλοι εμείς που κάθε ημέρα μοχθούμε στα έδρανα;

Γιατί όπως είπε η Eλένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «αν διευθύνουν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί. Κι αν διευθύνουν οι ανάξιοι, τότε φταίει η γενική απαξίωση».

*Κωνσταντίνος Γώγος, Δικηγόρος Αθηνών, Υποψήφιος Σύμβουλος ΔΣΑ με την παράταξη Συμμετέχουμε με τον Μιχάλη Καλαντζόπουλο

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ