Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Νίκος Χατζόπουλος: Τα αναδρομικά των συνταξιούχων και η αλήθεια των αγωγών

Το ΕΝΔΙΣΥ έδωσε μόνο του τη μάχη! Τα αναδρομικά για το 11μηνο είναι αποτέλεσμα των μαζικών αγωγών και των θετικών αποφάσεων των δικαστηρίων, που άσκησαν πίεση στην κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Χατζόπουλος: Τα αναδρομικά των συνταξιούχων και η αλήθεια των αγωγών dikastiko.gr

Ο αγώνας για τα αναδρομικά των 2,5 εκατ. συνταξιούχων, συνεχίζεται. Το ΕΝΔΙΣΥ δεν θα πάψει να διεκδικεί να επιστρέψουν πίσω στους δικαιούχους, τα 100 δισ. ευρώ που έχουν κλαπεί εδώ και μία δεκαετία. Το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ακολουθήσει δυο δρόμους (αγώνων):

Ο πρώτος είναι ο αγώνας στο δρόμο, η μάχη των κινητοποιήσεων, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η ένωση των συνταξιούχων για έναν κοινό σκοπό, καθώς και η ενημέρωση με Δελτία Τύπου αλλά και γνωστοποιώντας με Επιστολές το εκάστοτε θέμα που προκύπτει στους αρμόδιους Υπουργούς και τους Βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Ο δεύτερος είναι ο αγώνας μέσω της Δικαιοσύνης. Το ΕΝΔΙΣΥ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της κατάθεσης αγωγών από όλους τους συνταξιούχους για να διεκδικήσουν να πάρουν πίσω, τα ποσά που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων. Προσοχή όμως: Το Δίκτυο ΠΟΤΕ δεν διεκδίκησε την αποκλειστικότητα των αγωγών! Το αντίθετο μάλιστα. Από την πρώτη στιγμή, όλα τα μέλη του Δικτύου, τόνιζαν προς πάσα κατεύθυνση ότι οι συνταξιούχοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν όποιο δικηγόρο επιθυμούν ώστε να προχωρήσουν σε αγωγές. Αλλά να το πράξουν, γιατί υπάρχει παραγραφή χρονικού διαστήματος.

Ήμασταν οι μόνοι που τόσο καθαρά είχαμε εκφράσει την άποψή μας για την οποίαν και είχαμε κατηγορηθεί από αρκετούς. . Όλοι οι υπόλοιποι εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη άγνοια και το φόβο των συνταξιούχων και προσπάθησαν να τους αποτρέψουν. Δεν ήθελαν να τους οδηγήσουν στη μάχη των αγωγών, προβάλλοντας την άποψη του εκάστοτε Υπουργού Εργασίας που απέτρεπε την κατάθεση αγωγών. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει κάποια στιγμή να  αποδοθούν.

Τώρα όλοι εκείνοι που παραπλανούσαν τους συνταξιούχους και τους απέτρεπαν από τις αγωγές, ακολουθούν την αντίθετη πορεία. Τώρα μιλούν και εκείνοι ανοιχτά για το θέμα αυτό, προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους να αντιδράσουν δυναμικά. Μόνο που τώρα έχει παρέλθει μια δεκαετία…

Το ΕΝΔΙΣΥ έδωσε μόνο του τη μάχη! Τα αναδρομικά για το 11μηνο (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) είναι αποτέλεσμα των μαζικών αγωγών και των θετικών αποφάσεων των δικαστηρίων, που άσκησαν πίεση στην κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση. Η κυβέρνηση φυσικά επέλεξε να δώσει τα λιγότερα. Άφησε 1,5εκ. συνταξιούχους χωρίς να δώσει 1 ευρώ, αντίθετα με την απόφαση του ΣτΕ. << Τους ξέχασε>>! Αλλά η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου το Δίκτυο έχει προσφύγει γιατί δεν συμφωνεί με το 11μηνο που δόθηκε. Ένας νόμος ή είναι συνταγματικός ή αντισυνταγματικός! (τα υπόλοιπα ήταν <<παιχνιδάκια>> τα οποία και έχει καταγγείλει το Δίκτυο την δεδομένη στιγμή έξω από το ΣτΕ).!!  Ο αγώνας των αγωγών συνεχίζεται περιμένοντας σημαντικές αποφάσεις από τις ολομέλειες του ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τελευταίο ζήτημα που έχει προκύψει και το είχε αναδείξει το ΕΝΔΙΣΥ είναι η εντόπιση 70.000 συνταξιούχων που πρέπει να λάβουν επιστροφή ποσών, λόγω επιβολής

υπέρογκης φορολόγησης των αναδρομικών τους (παρανόμως)!!. Η δικαίωση ήρθε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και η καταδίκη της κυβέρνησης, είναι ολοφάνερη. Το ΕΝΔΙΣΥ θα πιέσει  με όλες του τις δυνάμεις, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν τα ποσά που τους οφείλονται στο ακέραιο. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, είναι υπόλογο απέναντι σε 70.000 συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.

Το ΕΝΔΙΣΥ το μόνο που ζητά είναι οι συνταξιούχοι να το ακολουθούν, να ενημερώνονται και να διεκδικούν το δίκιο τους.

ΌΧΙ στην αδιαφορία!  ΌΧΙ στον εφησυχασμό!

Ο Νίκος Χατζόπουλος είναι πρόεδρος στο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ