Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Νίκος Παππάς: Καταθέτει μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής – Τι απαντά για τα πρακτικά ο Σταύρος Κελέτσης

Στην αντεπίθεση περνάει ο πρώην υπουργός για τις αποκαλύψεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το ΣΥΡΙΖΑ- gate των τηλεοπτικών αδειών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Παππάς: Καταθέτει μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής – Τι απαντά για τα πρακτικά ο Σταύρος Κελέτσης EUROKINISSI

Στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του προέδρουτης Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής Σταύρου Κελετση ανακοίνωσε ότι θα προσχωρήσει ο Νίκος Παππάς για παραποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων .

Ο πρώην υπουργός καταγγέλει “μαγείρεμα” των επίσημων πρακτικών με απαλοιφή κρίσιμων δηλώσεων του Χρήστου Καλογρίτσα, και  είχε ζητήσει  να ακούσει τη απομαγνητοφώνηση της εξέτασης Καλογρίτσας

Ο συνήγορος του Βαγγέλης Γεωργακοπουλος ανέφερε: «Η σημερινή απόφαση του προέδρου της επιτροπής κυρίου Σταύρου Κελέτση περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ίδιου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά την βούληση του τα πρακτικά είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία και για τη επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Ο κύριος Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης – μήνυσης σε βάρος του» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την κατάθεση Καλογρίτσα, ο κ. Γεωργακοπουλος είπε: «Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, η κατάθεση του κυρίου Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντίθετα όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών και εγκληματικών πράξεων τόσο του ίδιου όσο και και του υιού του».

Σταυρος Κελέτσης  βουλευτής ΝΔ

Για πίστη απόδοση των πρακτικών κάνει λόγο ο Σταύρος Κελέτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο  πρόεδρος της προανακριτικής  υποστηρίζει ότι το μόνο κομμάτι που διεγράφη ήταν η αναφορά στο κομμωτήριο με την κ. Τζάκρη και αυτό επειδή εκείνος ανακάλεσε και χαρακτήρισε τη δηλωση του άτυχη. Επιπλέον, εξηγεί ότι τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν δικαίωμα να ρωτήσουν στη χθεσινή συνεδρίαση γιατί ο μάρτυρας έκανε την εισαγωγική του τοποθέτηση, και -όπως λέει- είχε δικαίωμα από τον κανονισμό αυτές τις συζητήσεις διαλογικής μορφής να αποφασίσει να μην καταγράφονται στα πρακτικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ