Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή προς δικηγόρους: Παράταση για υποβολή δικαιολογητικών έως το τέλος Σεπτεμβρίου

Νέα προθεσμία για την κατάθεση δικαιολογητικών δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Κρίθηκε αναγκαία για να εκδοθεί το απαιτούμενο ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας από τα Πρωτοδικεία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιστρεπτέα Προκαταβολή προς δικηγόρους: Παράταση για υποβολή δικαιολογητικών έως το τέλος Σεπτεμβρίου

Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) με αφορμή σχετικό δελτίο του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο προβλέπεται η παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, προκειμένου να παρασχεθεί ο απαραίτητος χρόνος για την έκδοση των ενιαίων πιστοποιητικών δικαστικής φερεγγυότητας από τα οικεία Πρωτοδικεία. Επιστρεπτέα Προκαταβολή δικηγόρων: Παράταση έως τέλος Σεπτεμβρίου

Όπως διευκρινίζεται από τον ΔΣΑ σχετικά με την υποβολή δικαιολογητικών, υποχρέωση υποβολής έχουν όσοι έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου. Ειδικότερα, όσοι δικαιούχοι έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, ανεξαιρέτως, υποχρεούνται στην υποβολή του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας.

Το πιστοποιητικό προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, ήτοι των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας.

Στην περίπτωση που η έδρα του δικαιούχου δεν βρίσκεται στις ανωτέρω περιοχές, το πιστοποιητικό, εκδίδεται από το Πρωτοδικείο της έδρας και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, ενώ η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλλεται και μέσω του gov.gr. Επιστρεπτέα Προκαταβολή δικηγόρων: Παράταση έως τέλος Σεπτεμβρίου

Παράλληλα, θα προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ΚΥΑ της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για την παροχή της δυνατότητας επιστροφής του επιστρεπτέου μέρους της ενίσχυσης εντός της περιόδου χάριτος.

Ο υπολογισμός του επιστρεπτέου ποσού και η εμφάνιση της σχετικής ταυτότητας οφειλής θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, ανάλογα με την πορεία υποβολής των ανωτέρω δικαιολογητικών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ