Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Γ. Παπαντωνίου, Σ. Κουράκου – Τι ψάχνουν οι ανακριτές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Γ. Παπαντωνίου, Σ. Κουράκου – Τι ψάχνουν οι ανακριτές

Αγώνα δρόμου για να «ξεκλειδώσουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων διακινήθηκε το «μαύρο χρήμα» από τις μίζες των εξοπλιστικών που καταλογίζονται στον Γιάννο Παπαντωνίου, δίνουν οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, την ώρα που η σύζυγος πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Σταυρούλα Κουράκου, καταθέτει την πρώτη αίτηση για την αποφυλάκισή της.

Τρεις μήνες μετά την προφυλάκιση

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την προφυλάκισή της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ποσού 2,6 εκ. ελβετικών φράγκων, προερχόμενα, σύμφωνα με την κατηγορία, από τη σύμβαση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, η κ. Κουράκου, με αίτησή της, στους ανακριτές Διαφθοράς ζητεί να ανακαλέσουν ουσιαστικά την προηγούμενη απόφασή τους και να διατάξουν την αποφυλάκισή της. Η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προφυλακιστέα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβάλει ο αρμόδιος εισαγγελέας τη σχετική πρότασή του επί της αιτήσεως της κ. Κουράκου ενώ ο τελικός λόγος ανήκει στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς.

Η στάση τους στους ανακριτές

Η κ. Κουράκου πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, μαζί με το Γιάννο Παπαντωνίου, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στις οποίες και οι δύο αρνήθηκαν την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Χαρακτηριστική της στάσης που κράτησε το ζεύγος, ενώπιον των ανακριτών ήταν όσα είχε υποστηρίξει ο Γιάννος Παπαντωνίου όταν ρωτήθηκε για ένα προς ένα τα εμβάσματα τουλάχιστον σε 7 λογαριασμούς και 35 υπολογαριασμούς ελβετικών και κυπριακών τραπεζών.

«Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων, πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν άγνοια του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», είχε πει αναφέρει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, κάνοντας, επίσης, λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Ταξίδι «αστραπή» των ανακριτών στη Χάγη για τους λογαριασμούς

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί ωστόσο που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν κατά την πορεία του «μαύρου χρήματος» εξακολουθούν να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης. Για τον λόγο αυτό, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου που χειρίζονται τις δικογραφίες των εξοπλιστικών με βασικό πρωταγωνιστή το Γιάννο Παπαντωνίου, χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν, πριν από λίγες ημέρες, ταξίδι «αστραπή» στη Χάγη.

Εκεί, είχαν συνάντηση με συναδέλφους τους από 4 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί αιτήματα για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους. Σκοπός τους ταξιδιού τους ήταν η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών και η άρση κάθε νομικού εμποδίου που μπορεί να κρατήσει  τους επίμαχους λογαριασμούς μακριά από την έρευνα που διενεργείται στη χώρα μας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν δικαστικοί λειτουργοί από τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Κύπρο.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στην επίμαχη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ, όπως έγινε γνωστό, τα στοιχεία της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση αυτή, έδωσαν το «έναυσμα» να ξεκινήσει έρευνα σε ακόμη μία από τις τέσσερις αυτές χώρες, με ελεγχόμενο άλλο, αλλοδαπό πρόσωπο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ