Αττική: 22 θανατηφόρα τροχαία τον Ιανουάριο – Τα κυριότερα αίτια

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

NEWSROOM
Αττική: 22 θανατηφόρα τροχαία τον Ιανουάριο – Τα κυριότερα αίτια

Στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η Γ.Α.Δ.Α τον Ιανουάριο του 2023 σημειώθηκαν 517 τροχαία ατυχήματα με τα 22 από αυτά να είναι θανατηφόρα, οδηγώντας στο θάνατο ισάριθμων ατόμων (22).

Περαιτέρω, σημειώθηκαν επίσης 11 τροχαία στα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά 13 άτομα. Από τα εναπομείναντα 484 τροχαία που σημειώθηκαν κατά τον Ιανουάριο σε περιοχές της Αττικής, προέκυψαν 565 άτομα τα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά.

Eurokinissi

Τροχαία στο λεκανοπέδιο Αττικής: Τα αίτια και οι έλεγχοι της αστυνομίας

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 19.503 παραβάσεις από τις οποίες 780 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν: 

  • 345 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 43 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.574 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 176 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 387 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 930 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 532 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 38 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ