28η Οκτωβρίου: Δεν θα γίνει η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη λόγω Εθνικού Πένθους για τη Φώφη Γεννηματά

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Δεν θα γίνει η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη λόγω Εθνικού Πένθους για τη Φώφη Γεννηματά

28η Οκτωβρίου – Παρελάσεις: Δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου, με απόφαση του υπουγού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, λόγω του Εθνικού Πένθους για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Να σημειωθεί πως όλες οι άλλες παρελάσεις στη χώρα θα γίνουν κανονικά ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σκορπώντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα για την απώλειά της.

Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων γιατρών» αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν για την Φώφη Γεννηματά.

28η Οκτωβρίου – Παρελάσεις: Τα μέτρα για θεατές και παρελαύνοντες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους θεατές καθώς είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Αναφορικα με αυτούς που θα συμμετέχουν στην παρέλαση η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Αντίθετα πριν και μετά από την παρέλαση και εφόσον υπάρχει συνωστισμός θα πρέπει να την φορούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας:

«Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα που θα γίνεται παρέλαση την 28η Οκτωβρίου, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους». 

Οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά.

Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ